video - polițiștii șpăgari de la sibiu - negociau mita cu victimele - cereau sponsorizări pentru echipa de fotbal

Dosarul polițiștilor care luau mită de la șoferii indisciplinați scoate la iveală detalii importante. Aceștia erau bine organizați, cereau sponsorizări pentru echipa de fotbal a Inspectoratului Județean de Poliție, dar aveau grijă ca și în buzunarul lor să intre câte ceva. Și nu doar bani, ci în funcție de ocupația contravenientului nu refuzau nici o masă la restaurant sau niște pavaje în curte.

UPDATE – Șaptesprezece polițiști reținuți
Procurorii care instrumentează dosarul în care nu mai puțin de 25 de polițiști din Sibiu sunt acuzați de luare de mită si șpagă au deci că nu mai puțin de 17 dintre cei audiați miercuri, să fie reținuți pentru 24 de ore. – DETALII AICI!

ȘTIREA INIȚIALĂ 

VEZI AICI ACUZAȚIILE ADUSE POLIȚIȘTILOR ȘI CUM ACȚIONAU ACESTIA CÂND LUAU ȘPAGĂ

YouTube video

Miercuri dimineața procurori și polițiști de la Sibiu, Cluj, Alba și Brașov au descins în 17 locuințe ale polițiștilor de la Serviciul Drumuri Naționale și Europene. 25 dintre ei sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu. ”În sarcina lor au fost reținute 170 de infracțiuni, 116 de luare de mită și 54 de abuz în serviciu. Sunt în desfășurare 17 percheziții, avem 33 de mandate de aducere. Urmărirea se face pentru cei 25 de polițiști și 8 contravenienți, adică șoferi care nu au fost sancționați sau nu au fost sancționați corespunzător de agenți. La finalul audierilor procurorii vor stabili dacă și ce măsuri se impun a fi luate ”, spune Ioan Veștemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Reacția IPJ Sibiu despre anchetarea a zeci de polițiști sibieni bănuiți că luau șpagă ca să ierte șoferi în trafic

Cum acționau polițiștii ”în teren”

Ioan Veștemean spune că ancheta a pornit de la un denunț al unui șofer căruia i s-a cerut o sponsorizare pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu. ”Polițiștii cereau sponsorizări pentru echipa de fotbal a Inspectoratului. Aveau grijă ca totul să fie cumva acoperit. Dar, luau și ei parte din mita pe care o cereau. La început, când opreau șoferul, se comportau normal, ba chiar dădeau semne de exces de zel. Apoi, pe măsură ce aflau cu ce se ocupă șoferul, dacă are afaceri, în ce domeniu, o dădeau pe partea umană. Îi spuneau că ar putea să îi scadă din amendă sau chiar să nu îl mai amendeze. Dar, se negocia chiar mita. De exemplu ”Amenda e 1200 de lei. Câte pavaje îmi pui în curte de banii ăstia?” Sau ”Ai restaurant, de suma amenzii, câte mese as putea servi eu și colegul la tine?”

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Coruptia e mare la noi in Sibiu si in Tara,si in militie si in justitie:Eu am vrut sa fac un denunt impotriva unui procuror si a doi militeni,la care mi sa spus de procurorul de la DICOT Sibiu ca vrau sa ma inchida,iam raspuns pentru ce sa am grija ce vorbesc si de cine vorbesc Eu Lam Inregistram tot timpul aveam reportofonul la mine,ma poftit sa plec sa ies afara din birou.La poarta ma intrebat Jandarmul ce am rezolvat iam spus cum au decurs lucrurile,la care mia raspuns pe astia pe to-ti ias aresta to-ti sunt mana in mana sunt Corupti,mia spus sa merg la un Politist mia dat numarul Tel.la sunat pe colegul lui ia spus cele intamplate,eu mam intalnit cu Acel Politis iam pus inregistrarea a ascultato a incercat sa ma ajute dar nu a putut rezolva nimic.