update - video cine sunt polițiștii din sibiu duși la audieri - treisprezece au fost reținuți pentru luare de mită

Audierile în dosarul de corupție de la IPJ Sibiu continuă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Procurorii au emis 33 de mandate de aducere, iar până acum 17 polițiști au fost audiați.

 UPDATE – Treisprezece polițiști reținuți 
Procurorii care instrumentează dosarul în care nu mai puțin de 25 de polițiști din Sibiu sunt acuzați de luare de mită si șpagă au deci că nu mai puțin de 17 dintre cei audiați miercuri, să fie reținuți pentru 24 de ore. – DETALII AICI!

ȘTIREA INIȚIALĂ 

Cele 17 percheziții domiciliare au început miercuri dimineața în probabil cel mai mare dosar de corupție de la nivelul IPJ Sibiu. Polițiști din cadrul Serviciul Rutier, Biroul Drumuri Nationale si Europene sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu. Până la orele amiezii, 17 dintre cei 25 de polițiști vizați în dosar au fost aduși la audieri.

Surse judiciare au declarat pentru Ora de Sibiu că printre cei aduși la Audierise numără Horia O. , Sorin P. , Cătălin P. , Cristian R. , Daniel M. , Ilie C si multi alții.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Cu toții sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu în cazul a 170 de infracțiuni. VEZI AICI CUM NEGOCIAU MITA 

Cum acționau polițiștii ”în teren”

Ioan Veștemean spune că ancheta a pornit de la un denunț al unui șofer căruia i s-a cerut o sponsorizare pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu. ”Polițiștii cereau sponsorizări pentru echipa de fotbal a Inspectoratului. Aveau grijă ca totul să fie cumva acoperit. Dar, luau și ei parte din mita pe care o cereau. La început, când opreau șoferul, se comportau normal, ba chiar dădeau semne de exces de zel. Apoi, pe măsură ce aflau cu ce se ocupă șoferul, dacă are afaceri, în ce domeniu, o dădeau pe partea umană. Îi spuneau că ar putea să îi scadă din amendă sau chiar să nu îl mai amendeze. Dar, se negocia chiar mita. De exemplu ”Amenda e 1200 de lei. Câte pavaje îmi pui în curte de banii ăstia?” Sau ”Ai restaurant, de suma amenzii, câte mese as putea servi eu și colegul la tine?”

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu