care este diferența pe care o fac scaunele de gaming?

Există vreun avantaj în a folosi un scaun special conceput pentru gaming, ci nu unul obișnuit sau un scaun clasic pentru birou? De ce au devenit scaunele de gaming atât de populare și cum reușesc acestea să îi impresioneze pe utilizatori? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care și le pun gamerii, însă răspunsurile sunt aproape evidente.

Da, un scaun de gaming face diferența, iar utilitatea acestora pentru scopul propus este una considerabilă.

Ce este un scaun de gaming?

După 1997, când economia sud-coreeană s-a prăbușit, a fost lansat jocul video Starcraft, un joc care a devenit atât de popular în rândul tinerilor coreeni fără locuri de muncă, încât a ajuns să ducă la nașterea industriei sporturilor profesionale. Jucătorii petreceau din ce în ce mai mult timp în poziția de joc, șezând, însă din acest moment au apărut și neplăcerile din cauza durerilor de spate.

Abia în 2006 a reușit DXRacer să producă primul scaun de gaming din lume, acesta pornind de la ideea unui scaun de curse pe care l-a modificat astfel încât să fie prevăzut cu caracteristici ergonomice inovatoare.

Caracteristicile unui scaun de gaming

Planul original al scaunului de curse a fost optimizat astfel încât să poată fi utilizat pentru timpul petrecut în fața calculatoarelor personale. Chiar și în ziua de azi, acest plan original identificat de DXRacer reprezintă standardul de aur în lumea scaunelor de gaming.

Acesta a fost prevăzut cu un design ergonomic încă de la începuturile sale: reglabil pe înălțime, cu spătarul care se poate înclina, cotierele ajustabile, pivotant la 360 de grade.

De asemenea, acesta a fost prevăzut încă de la început cu șezut, spătar și brațe căptușite, cu perne ergonomice pentru curbele gâtului și ale spatelui, astfel încât confortul să fie unul sporit.

În ziua de azi, scaunele de gaming sunt utilizate în mai multe sectoare, de la studenți, la jucători profesioniști sau utilizatori de computere clasice, mulți preferă scaunele de gaming datorită beneficiilor pe care acestea le oferă.

Motivele pentru care scaunele de gaming fac diferența

Un scaun de gaming este extrem de eficient în scopul pentru care a fost creat, pentru că principala caracteristică a acestuia este de a susține postura adecvată a corpului, respectiv a coloanei în timp ce stai în fața dispozitivelor de joc. Acesta asigura poziția ergonomică de care coloana vertebrală are nevoie pentru a nu fi afectată din cauza sesiunilor lungi de stat în șezut.

Coloana vertebrală nu mai susține corpul împotriva gravitației, această sarcină revenindu-i scaunului conceput special în acest sens. Spătarul înalt cu care este prevăzut acesta, precum și căptușeala din zona gâtului și pernele lombare oferă sprijinul necesar pentru confortul coloanei.

De asemenea, un scaun de gaming este prevăzut cu posibilități de reglare a înălțimii, a gradului de înclinare sau a cotierelor, ceea ce asigură obținerea unei poziții perfecte a utilizatorului în timpul unei sesiuni mai scurte sau mai lungi de joc.

Sprijinul pe care îl oferă un astfel de scaun coloanei vertebrale poate face o diferență uriașă pentru sănătate, mai ales pentru cei care petrec foarte mult timp jucându-se. Cu o postură sănătoasă, nu numai că nu îți este afectată coloana, dar ai parte și de o stare de bine mult dorită, și de posibilitatea de creștere a productivității.

Marea răsplată a utilizării acestora scaune este dată de creșterea productivității. Statul pentru perioade îndelungate de timp pe un scaun ieftin sau inadecvat devine extrem de incomod. Neavând confortul dorit, scade puterea de concentrare, iar acest lucru se traduce printr-o activitate care va avea de suferit.

Un scaun de gaming devine astfel instrumentul necesar pentru menținerea corpului în poziția adecvată în timp ce stai jos pentru perioade mari de timp, iar în acest fel corpul suportă mai puțină presiune, lăsând loc energiei să fie la ea acasă.

Dacă suferi de dureri de spate, de cap sau alte dureri din cauza timpului îndelungat petrecut în fața dispozitivelor de joc, atunci un scaun de gaming poate ajuta la transformarea radicală a situației. TopScaune îți stă la dispoziție cu numeroase modele de scaune de gaming din care poți alege, fiecare dintre acestea fiind potrivit pentru a beneficia de poziția ergonomică de care ai nevoie pentru a obține confortul dorit în timp ce te joci chiar și pentru perioade îndelungate de timp.

 

Ultima oră

Comentariul meu