fostul primar al șelimbărului deschide o afacere nouă - maricuța: ’’făceam spirt și înainte. așa mi-a venit ideea’’

Daniel Maricuța, fostul primar al Șelimbărului, care este cercetat într-un dosar de corupție cu un prejudiciu de 114 milioane de euro, revine pe piața afacerilor. În pandemie unul din cele mai bine vândute produse a fost dezinfectantul de mâini. Așa că, pentru oricine are la îndemână utilajele și ideea să producă dezinfectanți e o afacere bună. Așa a considerat-o și Daniel Maricuța, iar de mai bine de un an a început demersurile pentru a deschide o fabrică.

VEZI AICI IMAGINI ȘI DETALII DE LA ARESTAREA LUI MARICUȚA DIN 2015 

”Anul trecut, când a început pandemia în farmacii nu se mai găsea spirt. Cum e posibil într-o farmacie să nu se găsească spirt? Apoi a fost nebunia cu dezinfectanții care, la fel, nu se mai găseau. Și așa mi-a venit ideea. Eu produceam și înainte alcool sanitar, așa că am zis că pot produce și dezinfectanți”, spune Daniel Maricuța.

Așa că, fostul primar al Șelimbărului a închiriat o hală la Mârșa. În cei peste 473 de metri pătrați va aduce utilajele pe care deja le are. ”Investiția nu e așa de mare, pentru că utilajele eu le am deja. O să angajez cam 10 oameni, pentru că totul e automatizat. Dar, nu știu exact când vom începe producția, pentru că mai durează cu actele”, spune Daniel Maricuța.

VEZI AICI DE CE A FOST ACUZAT MARICUȚA ÎN 2015

Dezinfectanți și lichid de parbriz

La viitoarea fabrică de la Mârșa Daniel Maricuța va produce dezinfectanți de mâini, pentru obiecte și suprafețe, dar și lichid de parbriz. Se estimează că anula la fabrica fostului primar se vor produce 200.000 de litri de dezinfectanți pentru piele, 200.000 de litri pentru suprafețe și alți 200.000 de litri pentru de dezinfectanți pentru industria alimentară şi industria de preparare a furajelor.

100.000 de litri de lichid pentru parbriz pentru vară vor fi produși anual și 100.000 de litri de lichid pentru iarnă. Și antigel se va produce aici, cam 50.000 de litri pe an.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii