după o lună de amânări, triada mtb avrig se organizează - programul competiției

Triada MTB Avrig a ajuns la cea de-a 7-a ediție, fiind una din competițiile tradiționale de deschidere a sezonului de mountain bike. Este în același timp prima etapă din Triada MTB, care aniversează al 10-lea an de existență. Amânată cu o lună, din cauza vremii nefavorabile, competiția din acest an se va desfășura între 21 – 23 mai, pe durata a 3 zile, clasamentele finale fiind întocmite prin adunarea timpilor din cele 3 etape.

Pe lângă competiția pe etape vom avea, în programul zilei de sâmbătă, concursuri pentru copii, iar duminică cei care nu au 3 zile la dispoziție vor putea concura pe traseele de 70, 45 sau 30 de kilometri. Avem de asemenea și o categorie Family, copil sub 14 ani însoțit de un părinte, care va parcurge un traseu de 22 km și care se vrea mai mult o plimbare în natură și mai puțin o competiție.

Ca și noutate în acest an avem o competiție pentru biciclete asistate electric, probabil prima competiție organizată special pentru această categorie în România. Este o categorie care ia amploare și am pregătit trasee specifice dar și un concept original de desfășurare.

după o lună de amânări, triada mtb avrig se organizează - programul competiției

Organizarea acestei competiții sportive va respecta regulile și recomandările sanitare în vigoare. Pe site-ul evenimentului veți găsi toate informațiile necesare participanților și sperăm ca aceștia să ne ajute să respectăm regulile și să avem o competiție în condiții sigure. Accesul în zona de start sosire va fi permis doar sportivilor și staff-ului acestora.

Ziua 1 – contratimp indiviual de 10.5 km, cu start la Mârșa din curtea firmei Metropolis și sosire sus pe Valea Avrigului.

Ziua 2 – traseu de 55 km cu start și sosire în Avrig la Palatul Brukenthal care îi va duce pe concurenți pe 2 muchii nordice ale Munților Făgăraș la peste 1.200m altitudine.
– competiție tip Cross Country Olimpic (XCO) pentru copii pe un circuit de 2 km amenajat în grădina Palatului Brukenthal și pe străzile din zona centrală a Avrigului.
– competiție de e-mountain bike

Ziua 3 – 3 trasee (70km, 45km, 30km) și tură Family cu start și sosire în Avrig la Palatul Brukenthal.

după o lună de amânări, triada mtb avrig se organizează - programul competiției

Detaliile legate de program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de facebook.

Programul competițiilor:
Vineri, 21 MAI 2021
16:00 – primul start Etapa 1 – Time Trial/XCT
18:30 – Festivitatea de premiere

Sâmbătă, 22 MAI 2021
09:00 – Start E-MTB
10:00 – Start Etapa 2
1030 – Antrenamente copii
14:30 – Competiții pentru copii
18:30 – Festivitatea de premiere

Duminică, 23 MAI 2021
10:00 – Start 30km și Family
10:30 – Start 45km și 70km
16:00 – Festivitatea de premiere

Ultima oră

Comentariul meu