VIDEO - Jandarmul sibian medaliat de NATO, reîntors din Afganistan - ”Acolo apreciezi ce ai acasă”

Ce înseamnă curajul? Pentru unii să călătorească cu avionul, pentru alții să se aventureze înot în ocean, pentru alții să vorbească în public, iar pentru alții șase luni petrecute în Afganistan. Deși nu spune despre el asta, Alexandru Vlad este curajos. La cei 32 de ani ai săi abia ce s-a întors din a doua misiune în Afganistan. S-a întors cu medalii primite din partea NATO și US Army (DETALII AICI). Nu e puțin lucru, mai ales că acolo nu ajunge oricine.

Căpitanul Alexandru Vlad a fost încadrat la Inspectoratul Județean de Jandarmi din 2010, când a absolvit Academia de Poliție. Și-a dorit mereu să avanseze și să se perfecționeze în meseria pe care și-a ales-o. A plecat într-o primă misiune în Afganistan, iar apoi și-a dorit să se reîntoarcă. Din noiembrie anul trecut, timp de șase luni, a participat la misiunea NATO – Resolute Support Mission (RSM), de consiliere a forţelor de ordine publică şi securitate afgane.VIDEO - Jandarmul sibian medaliat de NATO, reîntors din Afganistan - ”Acolo apreciezi ce ai acasă”

Spune că a fost o experiență trăită la maxim, după care s-a ”ales” cu prietenii care vor dura o viață, pentru că atunci când nevoia de siguranță și de a rămâne în viață te leagă de cineva, nimic nu mai poate rupe această legătură.

CITIȚI ȘI: Jandarm sibian, medaliat după ce s-a întors din Afganistan – “A fost o experiența inedită”

Dacă s-ar mai întoarce acolo? Căpitanul sibian spune că este o decizie pe care o va lua împreună cu viitoarea soție.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu