patru bărbați și o femeie au fugit din carantină - au fost amendați

Polițiștii sibieni au verificat zonele aglomerate din județ, cum sunt piețele și terasele, dar și mijloacele în transport în comun, să vadă dacă sunt repectate măsurile anti-covid. Au fost verificați și cei care trebuiau să stea în carantină. Cinci dintre ei au fost amendați.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 86 de polițiști.

„Astfel, au fost verificate 975 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 210 mijloace de transport, din care 8 mijloace de transport în comun”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 de lei, dintre care:

– 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei pentru nerespectarea carantinei. Este vorba despre o tânără în vârstă de 19 ani, domiciliată în Hosman și un tânăr de 25 de ani, din Ghijasa de Jos, sancționați cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, de doi bărbați în vârstă de 24, respectiv 31 de ani, ambii domiciliați în localitatea Ruja, sancționați cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, precum și de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Copșa Mică, sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei;

– 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Ultima oră

Comentariul meu