rumoare pe valea săpunului - bloc cu zece etaje pe terenul fostului loc de joacă retrocedat

Exact acum doi ani, în luna mai 2019, mămicile și copiii care locuiesc pe Valea Săpunului erau supărați tare. Locul de joacă amenajat de primărie a fost desființat. Terenul pe care era amenajat fusese retrocedat unei persoane fizice. Acum, discuțiile apar din nou, după ce proprietarul terenului a obținut în instanță dreptul de a construi un imobil de zece etaje.

”Proprietara terenului fostului loc de joacă de pe Valea Săpunului, care a fost retrocedat pentru că Primăria Sibiu a amenajat locul de joacă fără autorizaţie, a obţinut în instanţă încadrarea parcelei într-o zonă construibilă, cu regim de înălţime P+4, P+10” este postarea de pa pagina de Facebook Bani noștri.

rumoare pe valea săpunului - bloc cu zece etaje pe terenul fostului loc de joacă retrocedat

ZECI DE COPII AU PROTESTAT ÎN 2019 ÎMPOTRIVA ADESFIINȚĂRII LOCULUI DE JOACĂ. VEZI AICI IMAGINI

Procesul de retrocedare a fost încheiat în anul 2019, după un proces care fusese deschis în 2014. „Pe Aleea Șelimbăr funcționau două locuri de joacă învecinate. Terenul pe care era amenajat unul dintre aceste locuri (cel mai mic ca dimensiune) a fost revendicat în baza Legii 10/2001 de o persoană fizică. Aceasta a recâștigat în instanță dreptul la proprietate în urma unui proces inițiat în 2014 prin care a contestat dispoziția primarului municipiului Sibiu care respingea restituirea în natură a acestui teren”, era explicația oferită de Primăria Sibiu în anul 2019.

Acum proprietarul terenului are dreptul legal de a construi acolo un bloc cu zece etaje.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu