Proiectul „Muntele e şansa ta!” va ajuta o sută de tineri care provin din zone montane defavorizate să se orienteze spre o carieră în domeniul montan. Printre aceștia se numără și liceeni din județul Sibiu.
100 de tineri, preponderent liceeni, care provin din zone montane defavorizate din judeţele Sibiu, Braşov, Vrancea, vor fi sprijiniţi să se orienteze spre o carieră în domeniul montan, prin derularea proiectului proiectului „Muntele e şansa ta!”, anunţă Asociaţia Montană Carpaţi, conform Agerpres.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis vineri AGERPRES, proiectul oferă tinerilor alternative pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul montan şi instruire în ceea ce priveşte importanţa respectării, conservării şi dezvoltării sustenabile a patrimoniului montan din România.
În lunile iunie şi iulie, tinerii vor participa la activităţi teoretice şi practice şi vor învăţa de la profesionişti din nouă domenii montane: salvatori montani, ghizi montani şi ghizi turistici, instructori de escaladă, alergători montani, fotografi de wildlife, rangeri, pădurari şi cabanieri despre avantajele, provocările şi traseul pe care trebuie să îl parcurgă pentru a ajunge la rândul lor specialişti ai muntelui şi pentru a-şi dezvolta o carieră de succes.
Astfel, proiectul va contribui şi va creşte şansele acestora de angajare şi implicare activă în dezvoltarea comunităţilor din care fac parte, în condiţiile în care aceste zone se confruntă cu un grad ridicat de emigrare a tinerilor.
Proiectul „Muntele e şansa ta!” este finanţat de Fundaţia Orange, cu suma de 35.000 lei, prin intermediul programului „Susţine un ONG”, program care încurajează participarea activă a angajaţilor companiei în proiecte sociale.