recomandări de weekend la sibiu - spectacole de teatru, ateliere și activități în aer liber

Acest sfârșit de săptămână aduce sibienilor multe vești bune. Pe lângă faptul că municipiul Sibiu scapă de o parte din restricții, cetățenii și turiștii se pot bucura de multe evenimente frumoase și inedite, ca pe vremuri.

Contextul epidemiologic în care ne aflăm de mai bine de un an a forțat sibienii să se obișnuiască cu o nouă ”normalitate”. Fără întâlniri, fără petreceri și socializare. Majoritatea evenimentelor se desfășurau online. Odată cu relaxarea ușoară a măsurilor, apar și primele evenimente mai interactive la care puteți participa. În acest weekend au loc mai multe spectacole de teatru, evenimente în aer liber sau ateliere de creație pentru copii. Am selectat o listă cu cele mai interesante activități la care vă invităm să participați în următoarele două zile.

Citiți și: Primul weekend de relaxare – Terasele au program prelungit – Sibienii pot circula fără restricții

Teatrul GONG

SAREA-N BUCATE după Petre Ispirescu – GONG

Inspirat din morala şi înţelepciunea populară, spectacolul „Sarea-n bucate” se adresează tuturor, dar în special copiilor, care ştiu să preţuiască şi să iubească basmele unde conflictul dintre bine şi rău prinde viaţă în planul valorilor morale şi unde nici o dorinţă sau aspiraţie nu rămâne neîmplinită. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani și va avea loc vineri, 14 mai, ora 18:00  și sâmbătă, 15 mai, ora 11:00  în Sala Etaj a Teatrului Gong.

Atelierul de Meșterilit – Lampioanele primăverii – GONG

Simpaticii Aurilă și Rilă se reîntorc fizic la Teatrul Gong pentru a susține atelierele de meșterilit cu micii meșteri. Cei doi vă invită într-un decor de primăvară să aflați cât mai multe lucruri noi în cadrul unui atelier în care confecționați și vă jucați cu lampioanele, pe care le veți personaliza cu multă imaginație. Atelierul de Meșterilit își propune să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază spiritul creativ.  Evenimentul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc sâmbătă, 15 mai la ora 10:00 în Sala Studio a Teatrului Gong.

Vedeți și: CSU joacă primele meciuri din play-off fără spectatori – ”Așteptăm reglementările pentru semifinale”

Atelierul de Creat Povești – Omulețul de grâu – GONG

Ușile teatrului se redeschid începând din luna mai cu o nouă serie de ateliere la sediul teatrului. Știm cât de dor v-a fost de Diana Ribana și de atelierele ei pline de sclipici, culori și voie bună, astfel că aceasta vă așteaptă cu o nouă provocare și anume, să confecționați omulețul din grâu. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a modului de lucru și la integrarea într-un grup, în plus dezvoltă creativitatea și capacitățile de comunicare. Evenimentul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc duminică, 16 mai la ora 10:00 în Sala Studio a Teatrului Gong.

Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu

MICI CRIME CONJUGALE de Eric Emmanuel-Schmitt

Un spectacol pe muchie, un spectacol cu o viață interioară tumultoasă, care sperăm să supraviețuiască prin iubire.” – Mariana Cămărășan și Amalia Iorgoiu
Iubitorii de drame și de povești de iubire sunt invitați pe 16 mai la premiera spectacolului „Mici crime conjugale”, semnat de Mariana Cămărășan și Amalia Iorgoiu, care va avea loc la Sala Mare a TNRS duminică,  la ora 19:00.

IEPURELE ALB / IEPURELE ROȘU de Nassim Soleimanpour – TNRS

Iepurele alb, iepurele roșu / White Rabbit, Red Rabbit” este provocarea pe care Naționalul sibian o lansează publicului său atât la Sala Mare a TNRS, cât și ÎN DIRECT pe Scena Digitală, oferind șansa de a lua parte la un spectacol-eveniment al cărui concept a făcut înconjurul lumii. Scris și gândit de dramaturgul iranian Nassim Soleimanpour, producția este un experiment teatral, un one-person-show interactiv conceput ca un elogiu adus magiei teatrului. Spectacolul va avea loc duminică, 16 mai, la ora 19:00.

„Beneficiile naturii în Muzeul Țării Secașelor”.

Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului  găzduiește în acest sfârșit de săptămână evenimentul „Beneficiile naturii în Muzeul Țării Secașelor”. Cei mici se pot bucura de activități creative precum: presarea plantelor, desene botanice, identificarea motivelor florale pe mobilierul pictat, împâslirea ciucurilor din lână vopsită cu coloranți natural. Alături de ei,  ceilalți vizitatori vor avea parte de o expoziție de plante uscate, degustare de ceaiuri și gem de măceșe. Mai multe detalii AICI.

GasGas merge la Hard Enduro Competition Sibiu

ATVRom și Authentic Spirit spune ”prezent”, din nou, la o nouă competiție, prin divizia ATH MOTO. ???? – ???? ?????? ??????????? ????? se va desfășura sâmbătă, 15 mai. Sebastian Grosu, concurează pe o forță roșie GASGAS și speră la o cursă pe cinste. Evenimentul va avea loc in localitatea Sadu. Vor concura clasele: Pro, Veterani, Expert si Hobby. Mai multe detalii AICI.

Ultima oră

Comentariul meu