primul weekend de relaxare - terasele au program prelungit - sibienii pot circula fără restricții

Sâmbătă este ziua în care românii scapă de unele restricții. Masca nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise, cu excepția zonelor aglomerate, a stațiilor de autobuz și a piețelor, iar restricțiile de circulație pe timpul nopții sunt și ele eliminate. Operatorii economici au primit și ei o veste mult așteptată. Patronii de terase și restaurante pot prelungi programul de funcționare.

Vestea că măsurile de relaxare ce urmează să intre în vigoare de sâmbătă, 15 mai, i-a bucurat pe sibieni. Aceștia vor scăpa de mască în spațiile exterioare, vor putea circula fără restricții și vor putea sta la terase și restaurante mai mult timp, deoarece patronii pot prelungi programul. Masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise, dar cu câteva excepții, și anume: în stațiile de autobuz, în piețe și târguri și în zonele aglomerate.

Odată cu relaxarea măsurilor, se va renunța la orice restricție care vizează programul operatorilor economici. Așadar, patronii localurilor din Sibiu pot prelungi programul de activitate. De asemenea, magazinele nu se vor mai închide la ora 21:00. Deși localurile pot rămâne deschise până la ore târzii din noapte, petrecerile sunt interzise. Deocamdată, nu se pot organiza astfel de evenimente.

Cu toate acestea, sibienii se pot distra și se pot simți bine pe terasele localurilor din oraș. Unele dintre ele au anunțat deja care va fi programul din weekend. În anumite locații, sunt invitați și DJ.

La Cotton, „serile de vară își dau startul”, potrivit paginii de Facebook. Vineri și sâmbătă, DJ Cipi Hampu este invitat să întrețină atmosfera.

La Mango Bar va fi atmosferă de vară sâmbătă. Potrivit anunțului publicat pe pagina de Facebook, de la ora 16, sibienii sunt invitați la terasă în prezența DJ-ului Alex Zara. În zilele ce urmează, cel mai probabil, toți operatorii economici vor anunța care este programul după care vor funcționa.

Din acest weekend, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate. În Sibiu, meciurile CSU din play-off se vor juca fără spectatori. (DETALII AICI)

Ultima oră

Comentariul meu