foto: cum va arăta calea dumbrăvii - bandă specială pentru autobuze și pistă de biciclete pe trotuare

Calea Dumbrăvii va fi prima arteră smart a Sibiului. Lucrările de modernizare au început în luna martie a acestui an și, potrivit contractului, ar trebui să fie gata în 14 luni. Proiectul include modernizarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a zonelor verzi și parcărilor. Va fi prima stradă din Sibiu unde vor fi create benzi speciale pentru transportul public în comun și piste pentru biciclete separate de celelalte căi de deplasare.

Primul pas înainte de începerea efectivă a acestor lucrări a fost protejarea și gestionarea arborilor și plantelor existente pe această arteră. Mai mulți copaci au fost relocați de pe Calea Dumbrăvii și plantați în cartierul Ștand. (DETALII AICI)

În perioada următoare, vor începe lucrările pe tronsonul dintre strada Bahluiului și strada Argeșului, astfel că porțiunea se va închide începând de sâmbătă și până la începutul lunii iulie. (DETALII DESPRE VARIANTELE OCOLITOARE AICI)

Arteră smart – Piste separate pentru transportul în comun

Odată ce lucrările se vor finaliza, nu se va schimba doar aspectul acestei artere, ci se vor îmbunătăți funcționalitatea și mobilitatea. Așadar, prima arteră smart a municipiului Sibiu constă în lucrări de modernizare a rețelelor de alimentare cu apă, reabilitarea și extinderea sistemului de canalizare menajeră și a canalizării pluviale, modernizarea rețelelor de iluminat public prin instalarea de stâlpi noi echipați cu corpuri de iluminat LED, care vor lumina atât calea auto, cât și zonele pietonale și pistele pentru biciclete și modernizarea trotuarelor pe ambele părți ale străzii.

foto: cum va arăta calea dumbrăvii - bandă specială pentru autobuze și pistă de biciclete pe trotuare

Bicicliștii au parte de vești bune întrucât pe această arteră se va realiza o pistă în dublu sens, pe partea dreaptă a străzii, pe direcția bulevardul Mihai Viteazu – strada Ludoș. Aceasta va fi separată de calea pietonală și de cea auto.foto: cum va arăta calea dumbrăvii - bandă specială pentru autobuze și pistă de biciclete pe trotuare

În ceea ce privește circulația mijloacelor de transport public de călători, aceasta se va face pe benzi de circulație separate. Paralel cu drumul, se vor amenaja și locuri de parcare. Spațiile verzi vor fi amenajate și ele pe ambele părți ale străzii. Se va semăna gazon și se vor planta arbori după finalizarea lucrărilor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ok, foarte bine, vom avea prima artera smart a Sibiului. Sunt curios peste cat timp vom avea si primul primar smart al Sibiului.