cîțu e tranșant - ”nu scăpăm de mască înainte de 1 iunie”
Foto - Mediafax

UPDATE – La cîteva ore după delarația premierului Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis a ieșit și a anunțat că masca nu mai e obligatorie în spații deschide din 15 mai, alaturi de alte masuri de relaxare. Le găsiți aici: Fără mască în exterior și fără restricții noaptea din 15 mai

Chiar dacă rata de infectare în toată România este în continuă scădere, premierul Florin Cîțu a anunțat că nu se va renunța la purtarea măștii în aer liber mai devreme de 1 iunie.

În condițiile în care rata de infectare la nivel național a scăzut sub 1 la mie, Cîțu a fost întrebat când vom putea scăpa de mască în aer liber.

„Nu înainte de 1 iunie”, a răspuns premierul.

Întrebat, de asemenea, despre masca de protecție la evenimentele pilot, unde vor participa persoane vaccinate, Cîțu a răspuns: „Aici este o discuție cu Ministerul Sănătății, cu INSP. La interior este o discuție, la exterior alta. Încă nu am decizia, vreau să văd ce spun cei de la Ministerul Sănătății pentru evenimentul pilot de la Cupa României și despre cel de sâmbătă, s-ar putea să fie cu mască”.

Mai devreme, Cîțu a anunțat că finala Cupei României va avea loc cu spectatori.

Ultima oră

Comentariul meu