terminalul cargo de la aeroportul din sibiu - a fost lansată licitația pentru studiul de fezabilitate

Aeroportul Internațional Sibiu a lansat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate a terminalului cargo. Ofertele pot fi depuse până la data de 24 mai 2021. Clădirea terminalului va fi construită în incinta aeroportului și va deservi activitățile de pregătire pentru încărcarea mărfurilor în aeronave.

Licitația a fost lansată în cursul zilei de marți, iar valoarea studiului de fezabilitate de ridică la 234.000 de lei fără TVA.

„În data de 11 mai a.c., SIBIU International Airport a lansat procedura de achiziție a serviciilor de întocmire a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Terminalului de bunuri | cargo”. Valoarea estimată a contractului privind întocmirea studiului de fezabilitate se ridică la suma de 234.000 lei fără TVA, iar operatorii economici pot depune ofertele în SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice – până luni, 24.05.2021 15:00”, anunță reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.

Clădirea dedicată terminalului cargo va fi situată în incinta aeroportului și va deservi activitățile de pregătire pentru încărcarea mărfurilor în aeronave de tip cargo sau aeronave pasageri/cargo, precum și în mijloace autorutiere.

„Anterior apariției pandemiei de COVID-19, transportul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Sibiu s-a dezvoltat semnificativ, ca urmare a aplicării de către factorii decidenți a unor măsuri coerente, respectiv dezvoltarea infrastructurii aeroportuare dedicate procesării traficului de pasageri, corelate cu decizii de business care au avut drept scop atragerea de operatori aerieni. În ceea ce privește transportul aerian de mărfuri, acesta nu a evoluat în aceeași manieră, principala cauză fiind lipsa unei facilități dedicate procesării cargo. În contextul actual, în care traficul de pasageri și implicit veniturile realizate au avut de suferit, Consiliul Județean Sibiu și Aeroportul Internațional Sibiu consideră oportună și necesară realizarea unui obiectiv de investiții care să urmărească dezvoltarea acestui segment de activitate, care să conducă la creșterea capacității de autofinanțare”, spune Marius GÎRDEA, director general al Aeroportului Internațional Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu