sibienii nu pot merge la bălăceală în piscine deocamdată - „sperăm că se vor deschide”

Piscinele nu se pot deschide deocamdată, astfel că sibienii trebuie să mai aștepte o vreme până când pot să meargă la bălăceală. Printre propunerile de relaxare ce ar urma să se introducă în perioada următoare, se vorbește doar despre piscinele interioare și centrele wellness din spațiile de cazare. Totodată, în prezent, bazinele de înot sunt deschise, dar doar pentru sportivii de performanță.

Meteorologii anunță că vor urma câteva zile ploioase, însă vremea se va îndrepta și va fi din nou soare. Temperaturile ridicate ne duc cu gândul la vacanță și, implicit la relaxare. Doar că la piscine nu ne putem relaxa, până când măsurile restrictive nu se vor domoli.

Sportivii de performanță pot merge la bazin

În acest moment, doar sportivii profesioniști și cei de performanță au acces la bazin în vederea pregătirii fizice. Accesul la bazinele din interior se face doar cu respectarea regulilor de distanțare.

„Este permisă desfășurarea de către sportivii profesioniști, legitimați și de performanță a activităților de pregătire fizică în bazine acoperite sau aflate în aer liber. Activitățile de pregătire fizică în spații închise sunt permise numai cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minimum 7 mp/persoană”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Piscinele din Sibiu – Nu se știe când se vor deschide

Deocamdată nu există informații cu privire la data la care se pot deschide piscinele pentru publicul larg. Administratorii acestora sunt însă optimiști și spun că speră să li se permită să își desfășoare activitatea. Piscina Vestala din Veștem, de exemplu, a fost deschisă și anul trecut și a impus o serie de măsuri pentru siguranța clienților. „Deocamdată nu știm nimic despre cum vor funcționa piscinele, rămâne de văzut. În ceea ce privește măsurile, probabil că vor trebui respectate în continuare cele de anul trecut, și anume distanțarea, care nu va dispărea, limitarea numărului de persoane. Având în vedere că anul trecut situația a fost mai gravă din punct de vedere epidemiologic și totuși s-au deschis piscinele, sperăm că și anul acesta va fi permis. Vedem ce se va impune”, a declarat Larisa Hasegan de la piscina Vestala din Veștem.

Lacurile de la Ocna Sibiului sunt pregătite de deschidere

Și administratorii de la lacurile de la Ocna Sibiului așteaptă o decizie din partea autorităților. Lacurile sunt deja pregătite de deschidere, a spus, pentru Ora de Sibiu, administratorul Ionuț Costea.

Dar, deschiderea depinde de măsurile care vor fi hotărâte de Guvern pentru acest tip de activitate. „În mod normal sezonul îl deschideam la 1 mai. Din cauza pandemiei și anul trecut am deschis în 6 iunie. Atunci însă nu se vorbea despre purtarea măștii pe plajă sau în apă. Așteptăm să vedem măsurile care se vor impune și în consecință să luăm o decizie asupra datei și felului în care vom deschide. Așteptăm să vedem ce se întâmplă și pe litoral, pentru că, în funcție de asta, adaptăm și noi”, a spus administratorul.

Recent, ministrul Economiei a venit cu noi propuneri pentru relaxarea măsurilor anti-covid. Acestea prevăd redeschiderea piscinelor interioare pentru clienții locațiilor de cazare. Despre piscinele la care să aibă acces toți cetățenii, nu s-a discutat.

Ultima oră

Comentariul meu