un șofer a dat 12.000 de euro mită unui polițist pe autostrada sibiu - deva. agentul a refuzat
foto: arhivă

Un agent de poliție a refuzat o mită de 12.000 de euro pe care a primit-o de la un șofer oprit în trafic pentru un control. Se pare că individul tocmai ce furase 100.000 de euro dintr-o locuință din Arad.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 mai 2021, a unui inculpat, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Șoferul a furat 100.000 de euro dintr-o locuință din Arad

Șoferul, care a fost oprit de un agent din cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Sibiu – Deva, furase 100.000 de euro dintr-o locuință din municipiul Arad.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: La data de 09 mai 2021, inculpatul față de care se desfășurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuință de pe raza municipiului Arad) a fost depistat și oprit în trafic de către un agent de poliție în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva. În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliție suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece și pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Națională Anticorupție.

Arestat preventiv

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 09 mai 2021, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Oare autorul articolului este vâlcean, de scrie cu asa patost despre o autostrada care nu exista?
    Poate e vorba de Sibiu- Deva sau Bucuresti-Nadlac?!?!?! Dar in niciun caz de Valcea – Deva. Voi nu aveți nimic altceva decat aere, basini si impresii!!!!
    Cu regret o spun, dar e a nu stiu cata oara cand ma calca pe nervi atitudinea voastra deraiata!