cinematografele din sibiu în ”standby” - ”sperăm să redeschidem cât mai repede”

Românii așteaptă mai mult ca oricând sosirea verii în acest an. Odată cu intrarea în sezonul estival oamenii se așteptă la o relaxare a restricțiilor impuse de pandemie. Printre cele mai importante schimbări care se pot instala de la 1 iunie se numără deschiderea la capacitate maximă a restaurantelor, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze, permiterea organizării evenimentelor, dar și redeschiderea cinematografelor. Cele din Sibiu sunt în pregătiri și așteaptă cu nerăbdare decizia autorităților pentru a putea relua activitatea.

Cinematografele din Sibiu au fost închise de mai bine de jumătate de an. Deși au fost momente când rata de incidență a permis reluarea activității cinematografelor la capacitate redusă, cele din Sibiu au rămas închise.

”Noi ne dorim foarte mult și în comunitatea națională se discută data de 1 iunie. Dorim să ne aliniem și să deschidem cât mai repede. Suntem în pregătiri și sperăm să putem da drumul cât mai repede.”, transmit reprezentanții Cine Gold Sibiu.

Motivul pentru care nu și-au reluat activitatea este riscul de a fi suspendată automat în momentul în care incidența depășea iar un anumit prag. Autoritățile au anunțat relaxarea restricțiilor de la 1 iunie, ceea ce înseamnă că sunt șanse ca sibienii să poate merge din nou la film.

”În momentul de față suntem în discuții cu autoritățile pentru a stabili un set de reguli pentru reluarea activității cinematografelor. Aceste reguli ar trebui să elimine riscul de închidere automată în cazul în care crește rata de incidență și să ne permită reluarea activității cu respectarea măsurilor de siguranță care se impun. Se fac demersuri, urmează ca autoritățile să ne aprobe regulile, iar apoi să redeschidem fără să existe acel mare risc de a ne suspenda din nou activitatea. Sperăm ca vara să ne prindă cu cinematografele deschise. Nu putem spune o dată exactă încă, dar sperăm să fie la începutul lunii iunie, dar totul depinde de cât de repede ne punem de acord cu autoritățile.”, spun reprezentanții Cineplexx Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu