patru sibieni întorși din străinătate au fost amendați - nu au stat în carantină

Polițiștii sibieni au aplicat o serie de amenzi, în ultimele 24 de ore, persoanelor care nu au respectat măsurile impuse în perioada stării de alertă. Patru oameni au fost sancționați fiindcă, la revenirea din străinătate, nu au stat în carantină.

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 115 polițiști”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Astfel, au fost verificate 692 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 60 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 200 de mijloace de transport, din care 93 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei.

Patru dintre sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat și o femeie din Turnu Roșu, ambii în vârstă de 29 de ani, soț – soție, sancționați cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Cisnădie, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei și o femeie în vârstă de 46 de ani, din Copșa Mică, sancționată cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Toți cei 4 contravenienți sunt reveniți din străinătate.

Alte 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție, iar 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei au fost date pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Ultima oră

Comentariul meu