primăria pleacă urechea la plângerile sibienilor - trotuarele de pe strada ștrandului vor fi lărgite
Foto Facebook Valentin Besa

Mai multe străzi din cartierul Ștrand au intrat în reparații. Oamenii din zonă sunt nemulțumiți de faptul că, cel puțin pe strada Ștrandului, trotuarele au fost înjumătățite ca lățime, iar între stâlpii deja existenți au mai apărut alții. Primăria spune însă că a făcut o concesie și planul trotuarului va fi reconfigurat și va avea din nou o lățime care să dea confortul necesar pietonilor.

Lucrările la carosabil, dar mai ales la trotuarele de pe strada Ștrandului i-a nemulțumit pe cei care locuiesc în zonă. Oamenii sunt nemulțumiți că s-au tăiat copacii, dar și că lățimea trotuarelor a fost înjumătățită. Spun că la acea dimensiune este imposibil ca doi oameni să treacă unul pe lângă altul fără să se ciocnească.

primăria pleacă urechea la plângerile sibienilor - trotuarele de pe strada ștrandului vor fi lărgite
Foto Facebook Valentin Besa

Reprezentanții Primăriei spun că pentru a asigura confortul cetățenilor planul a fost modificat, iar trotuarele vor avea din nou 2 metri lățime. ”În ceea ce privește lățimea trotuarului de pe str. Ștrandului, acesta respectă normativele în vigoare. Totuși, ținând cont de nemulțumirile exprimate de cetățeni și de faptul că dorim ca trotuarele și spațiile publice să fie mai prietenoase pentru deplasările pietonale, Primăria Sibiu va modifica dimensiunea trotuarelor și le va amenaja pe o lățime de 2 metri. Astfel, strada va fi reconfigurată pentru a permite crearea unor trotuare mai late, dar și amenajarea de spații de parcare longitudinale pe partea dinspre blocuri”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Oamenii nu au înțeles nici rostul stâlpilor care au apărut din 2 în 2 metri. ”Lucrările nu sunt finalizate. Pe măsură ce acestea înaintează și stâlpii vor fi manageriați”, spune Mirela Gligore.

primăria pleacă urechea la plângerile sibienilor - trotuarele de pe strada ștrandului vor fi lărgite
Foto Facebook Valentin Besa

Lucrările de pe strada Ștrandului fac parte dintr-un proiect mai mare, de amenajare a mai multor străzi din zonă, cea delimitată de străzile Vasile Cârlova, Maramureșului, Profesor Aurel Popa, Ion Albabei, Dimitrie Cantemir, Cristianului, Vrancei și Ștrandului.

Lucrările, care au o valoare totală de 42,3 milioane de lei, înseamnă:

– Modernizarea carosabilului și a trotuarelor pe străzile Bihorului, Ștrandului, Olteniei, Doljului, Gorjului, Sălajului, Oașului, Hațegului, Vrancei, Bucovinei, Bârsei, Prof. Ioan Moga, Intrare Dimitrie Cantemir, Prof. Aurel Decei, Ioan Albabei și Prof. Aurel Popa, însumând aproape 6.000 de metri liniari

– Reconfigurarea spațiilor de parcare, în zonă urmând să fie disponibile un total de aproape 1400 de locuri de parcare.

– Împrospătarea și reamenajarea zonelor verzi dintre blocuri, însumând o suprafață de peste 11.000 mp

– Amenajarea rețelei subterane pentru coborârea cablurilor de telecomunicații de pe stâlpi

– Modernizarea rețelei de iluminat public, prin crearea rețelei subterane de alimentare, înlocuirea stâlpilor și montarea de corpuri de iluminat eco-eficiente cu LED. Reamintim că în zona cuprinsă între Ștrandului – Gorjului – Doljului – Maramureșului – Vasile Cârlova iluminatul public a fost deja modernizat.

– Extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare.

În zonă se va crea un nou loc de joacă, între strada Ștrandului și strada Hațegului.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu