barna propune ca persoanele vaccinate să poată participa la meciuri de fotbal, nunți și botezuri

Vicepremierul Dan Barna a declarat la Sibiu că în cadrul discuțiilor de la Guvern privind relaxarea măsurilor anti covid a propus ca nunțile și botezurile să se desfășoare doar cu persoane vaccinate. Primul meci din Cupa României ar putea fi unul de test, la fel, la care să participe suporterii vaccinați sau care au un test PCR negativ.

”Eu am propus relaxarea măsurilor în ceea ce privește mișcarea, sportul, deschiderea școlilor sportive, pentru persoanele vaccinate. Celelalte măsuri care vor fi discutate săptămâna viitoare de CNSU și propuse de coaliție se referă la HORECA- accesul în restaurante, baruri, hoteluri. Dacă nu se poate în proporție de 100%, eu am propus ca 50% să fie gradul de ocupare dacă nu se folosește criteriul clienților vaccinați. Toate măsurile acestea de reducere graduală a restricţiilor trebuie gândite pentru a păstra prioritatea pe vaccinare. La fel, nunțile, botezurile, evenimentele la care îi dorești să ai aproape familia, cunoscuții, prietenii, să aibă loc în aceleași condiții”, a spus Dan Barna.

Vicepremierul a spus că una din propunerile pentru relaxarea măsurilor din domeniul sportiv este ca primul meci din Cupa României să se desfășoare cu suporterii în tribune. ”Am propus împreună cu colegul meu, parlamentarul Tudor Pop, preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, ca în Cupa României meciul care urmează să fie organizat în perioada următoare să fie un eveniment fanion, de test, în care să poată participa un număr limitat de persoane, pe stadion. Dar, condiția este ca aceste persoane să fie vaccinate. Dar luăm în considerare și participarea cu un test PCR negativ”, a spus Dan Barna.

Ultima oră

Comentariul meu