video - imagini cu viitorul traseu al celui mai dificil tronson al autostrăzii sibiu - pitești

Cornetu- Tigveni, lotul 3 al autostrăzii Sibiu- Pitești va fi cea mai costisitoare secțiune de autostradă din România și cel mai greu de realizat, pentru că va străpunge munții. 15 constructori se bat pe contract, chiar dacă traseul exact al tronsonului nu a fost încă stabilit. Cei de la Asociația Pro Infrastructura au filmat traseul aproximativ pe care îl va avea tronsonul.

„Filmare informativă a zonei pe unde va trece Lotul 3 – Autostrada A1 – Sibiu Pitești. La momentul filmării nu se știe exact traseul, scopul filmării este de a se vedea zona respectivă până va fi modificată de trecerea autostrăzii”, scrie Radu Ignat, autorul filmării postate și pe forumul Asociației Pro Infrastructură (API), scrie economica.net

Pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni, CNAIR urma să finalizeze evaluarea candidaturilor până pe 20 aprilie, conform unor informații anterioare din SEAP. Termenul a fost însă prelungit până pe 11 mai. Amintim că pentru această secțiune au fost depuse 15 candidaturi, dintre care 10 din China și Turcia, conform datelor anunțate de autorități.

YouTube video

CNAIR a publicat pe 23 septembrie anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cu o valoare estimată cuprinsă între 5,3 miliarde de lei și 5,8 miliarde de lei (peste 1 miliard de euro), acest tronson de munte reprezintă cel mai mare contract pus la bătaie de Transporturi.

Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni va avea o lungime de 37,4 kilometri și se va întinde de la km 44+500 până la km 81+900. Alături de secțiunea 2, acest lot este unul dintre cele mai dificile din autostrada care va uni Muntenia de Ardeal, întrucât va fi construit în zonă de munte.

Principalele lucrări ale secțiunii 3 sunt:

95 de poduri și pasaje
Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie
Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
Ecoduct în zona localității Călinești

Ultima oră

Comentariul meu