un sibian a făcut o petiție ca să-l aducă în țară pe arthur

Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de prințul austriac Emanuel de Liechtenstein. Arthur avea 17 ani, iar împușcarea lui a fost posibilă cu derogare de la Ministerul Mediului. Un sibian a făcut o petiție online și strânge semnături pentru a-l aduce pe Arthur înapoi în România.

Asociația „Agent Green” a prezentat date și documente din care reiese că prințul Emanuel de Liechtenstein a vânat unul dintre cei mai cunoscuți urși din pădurile românești. El s-a folosit de o derogare oferită de Ministerul Mediului pentru uciderea altui exemplar, scrie romania.europalibera.ro .

Ursul uriaș Arthur a fost împușcat de prinț, în luna martie, în localitatea Ojdula, în județul Covasna, într-o arie naturală protejată.

CITEȘTE ȘI: Cel mai mare urs din România, împușcat de Prințul de Liechtenstein

Prințul s-a folosit de o derogare, vânătoare de urși fiind ilegală în România, derogare oferită de Ministerul Mediului către Asociația de Vânătoare Botos pentru a fi ucisă o ursoaică ce ataca oamenii. Acesta nu a ucis însă ursoaica, ci l-a ucis pe Arthur. Acest exemplar era considerat regele urșilor din România, datorită dimensiunilor și posturii impozante. Prințul a plecat înapoi acasă cu trofeul.

Un sibian a creat o petiție online prin care cere repatrierea ursului Arthur. Până în prezent, s-au strâns peste 50 de semnături. PUTEȚI SEMNA PETIȚIA AICI

„Aceasta este prima petiție formulată după tristul eveniment al împușcării ursului Arthur prin care solicităm public reglementări aspre privind protecția animalelor și vânătoarea. Prin această petiție voi solicita autorităților competente luarea din custodie a ursului „Arthur” de la persoana care îl deține momentan. De asemenea, voi solicita reglementarea legislației în vigoare și limitarea activităților de vânătoare pe suprafața României. Voi solicita dezvoltarea unei strategii pentru ocrotirea și protejarea animalelor sălbatice. Voi solicita protejarea ariilor naturale prin reglementări aspre și înăsprirea pedepselor pentru braconaj și defrișări ilegale. Aceste solicitări vor fi redactate prin colaborarea cu specialiști și asociații care apără drepturile animalelor”, spune sibianul care a formulat petiția.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cața superficialitate și teribilism tâmp. Ursul mort nu a ieșit din tara. Legea nu I permite .