peste 1.000 de medici și angajați de la spitalul județean sibiu nu s-au vaccinat

Aproximativ 1.000 de angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Acest număr reprezintă aproximativ 40 la sută din personalul medical și include mai multe categorii de angajați

Din totalul de aproximativ 2.400 de persoane angajate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, peste 1.400 sunt vaccinate cu ambele doze, ceea ce reprezintă aproape 60 la sută din totalul funcționarilor. Pe lângă persoanele care sunt complet imunizate, mai sunt și alte cadre medicale care au făcut doar prima doză, dar și angajați care au trecut prin boală și au dezvoltat anticorpi, urmând să-și facă vaccinul peste câteva luni.

”În cadrul SCJU Sibiu peste 1400 de angajați au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin anti-Covid situația fiind în dinamică, în condițiile în care sunt persoane care urmează să facă rapelul. SCJU Sibiu are peste 2400 de angajați. Circa 700 de angajați ai unității au fost infectați cu Sars-Cov2 de la începutul pandemiei. Practic numărul persoanelor imunizate prin vaccinare sau în urma bolii este semnificativ, ajungând la aproximativ 2100.”, a declarat pentru Ora de Sibiu purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriță.

Astfel că, aproape 90 la sută din angajații spitalului sunt imunizați împotriva coronavirusului fie prin vaccinare, fie datorită faptului că au trecut prin boală.

 

Ultima oră

Comentariul meu