La București se poate, la Sibiu ”e ilegal” - Incidența scade, restricțiile rămân valabile

Miercuri, 28 aprilie a fost prima zi în care municipiul Sibiu a înregistrat o rată de incidență mai mică de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, fiind de 2,97. Trendul s-a menținut descendent, rata de infectare ajungând luni, 3 mai, la 2,39 la mie. Deși incidența a scăzut consecutiv timp de șase zile, autoritățile spun că nu iau în calcul ridicarea restricțiilor înainte de expirarea termenului, așa cum s-a făcut la București, motivând că ar încălca astfel legea

Potrivit informațiilor DSP București, rata de infectare pentru Capitală a scăzut duminică 2,62 la mia de locuitori. După trei zile consecutive în care rata de infectare a scăzut, Prefectul Capitalei a anunțat că Bucureştiul a ieşit din scenariul cu măsurile aplicate pe o rată de incidenţă de peste 3 la mia de locuitori.

La București se poate – La Sibiu nu

Restricțiile aferente pragului de peste 3 la mie au intrat în vigoare la Sibiu în data de 25 aprilie și sunt valabile 14 zile, expirând abia în 8 mai. Deși de o săptămână incidența este în scădere la Sibiu, fiind sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, autoritățile spun că momentan nu iau în calcul o eventuală ședință pentru ridicarea restricțiilor, deoarece ar încălca legea.

”Am văzut că la București s-a făcut o excepție, dar noi respectăm legea. Regula este clară și nu putem să o schimbăm peste noapte. Există o prevedere clară și se aplică în toată țara. Părerea mea este că trebuie să respectăm regulile, că nu sunt făcute degeaba. Știu că nu este cel mai plăcut lucru dar au o logică și un sens și astfel putem ști că la ieșirea din acest scenariu vom fi mai în siguranță.”, a declarat pentru Ora de Sibiu Subprefectul Județului Sibiu, Laurențiu Theodoru.

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Mă piș pe actualele „autorități” infecte pnl-isto usr-iste de rahat! Terminati cu restricțiile imbecile și mai ales terminati cu masca in spații deschise idioți ticăloși!

  2. Foarte bine ca tin de restrictii,sper sa le tina pana la o incidenta de 1,pentru a nu o lua de la capat peste 3 saptamani!

    1. in iarna-primavara am luat-o de la capat dupa 2 luni jumate si aia pt ca a venit oricum valul. asa ca nu mai abera.

  3. pai daca s-a facut exceptie la Bucuresti, inseamna ca e permisa de lege. deci ati respecta legea si daca ati face ca la Bucuresti. Dl subprefect de la USR ar trebui sa recunoasca ca vrea sa aplice doar anumite parti ale cadrului legal, nu vrea sa se foloseasca de altele, care ar permite exceptia. Ca daca nu e permisa exceptia, ar trebui sa auzim de
    Cand dumnealui nu era subprefect, dupa Craciun, si in Sibiu s-a facut ca la Bucuresti acum, nu au asteptat toate cele 14 zile, au ridicat restrictia pt interioare dupa vreo 5 zile de la scaderea sub 3.
    Sunt extrem de infantili si dictatoriali unii de la USR. Vor sa conduca dupa propriile capricii si vor sa aplice doar ce le place din legi. Se vede im comportamentul multora. Sunt periculosi pt ca se cred cei mai buni, nu in sensul ca iau decizii bune ci in sensul ca daca au luat unele decizii bune, se cred infailibili im orice ar gandi.Si am votat cu ei, puteti sa ma injurati pt asta 🙂