bill și melinda gates divorțează după 27 de ani de căsnicie

Unul dintre cele mai bogate cupluri de pe planetă se desparte. Bill și Melind Gates divorțează după 27 de ani de căsnicie, pentru că „nu cred că mai pot evolua împreună ca un cuplu” scrie într-o informație de ultimă oră, The Guardian.

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, aflat de la începutul pandemiei în centrul numeroaselor teorii ale conspirației,  era implicat alături de soția lui Melinda în numeroase acțiuni filantropice.

Într-o declarație comună publicată pe Twitter și pe Facebook, cuplul explică faptul că, după atâția ani de relații și de muncă comună, au luat decizia de a rupe căsătoria, din care au rezultat trei copii. Cu toate acestea, ei subliniază că vor continua să mențină și să lucreze împreună în fundația altruistă creată și susținută de ambii. „Credem că nu putem crește mai mult împreună ca cuplu în această nouă fază a vieții noastre”. În plus, ei cer ca respectarea vieții private și a familiei lor să fie respectată „acum că începem să navigăm în această nouă viață”.

Fostul cuplu s-a căsătorit la 1 ianuarie 1994 și au avut trei copii: Phoebe Adele, 18 ani; Rory John, 21 de ani; și Jennifer Katharine, în vârstă de 25 de ani.v„Am crescut trei copii uimitori și am construit o fundație care funcționează în întreaga lume pentru a le permite oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă”, au spus aceștia în declarație.

Anul trecut au sărbătorit 20 de ani de la inființarea fundației lor, una dintre cele mai mari din lume in materie de filantropie. Doreau să doneze cea mai mare parte a bogăției generate de Microsoft „și să o pună în slujba îmbunătățirii vieții oamenilor”. Viziunea  era că filantropia funcționează ca o pârghie pentru schimbare. Principalele bătălii au fost îmbunătățirea sănătății din întreaga lume și consolidarea sistemului public de educație din Statele Unite. „Boala este atât un simptom, cât și o cauză a inegalității, în timp ce educația publică este un motor al egalității”, au spus aceștia după două decenii de muncă în care au investit 53,8 miliarde de dolari. În 2005, ambii au fost numiți „Persoana anului”, alături de cântărețul Bono.

Bill și Melinda Gates au clarificat că vor continua să lucreze împreună la fundația lor, cu toate acestea, va fi singura relație pe care o vor avea de acum înainte.

Ultima oră

Comentariul meu