video mii de tineri fără mască la un festival în wuhan - orașul de unde a început pandemia e liber de coronavirus

În timp ce în  România încă nu se știe cum și când vor fi posibile concerte în aer liber, iar organizatorii marilor festivaluri fac apel către tineri să se vaccineze,  Wuhan organizează un festival de muzică cu 11.000 de participanți, mulți dintre ei fără mască, la un an după ce orașul de unde a plecat coronavirusul a ridicat carantina strictă.

Sâmbătă, publicul s-a bucurat de prima din cele două zile ale festivalului de muzică Strawberry, cel mai mare în China. Temperaturile calde au însoțit o atmosferă tipică mai degrabă timpurilor prepandemice decât a realității COVID. Mulțimi de fani pe linia din față a scenei, unii fără măști, au dansat, au sărit și au strigat de bucurie în timp ce unele dintre grupurile lor preferate au urcat pe scenă.

YouTube video

YouTube video

Organizatorii au declarat pentru Reuters că numărul participanților a fost restricționat anul acesta ca măsură de securitate. Au fost montate garduri în fața fiecărei scene, iar personalul de securitate a controlat numărul de persoane din fiecare zonă.

China a raportat vineri 16 noi cazuri de Covid-19, față de 13 cu o zi înainte. Toate noile cazuri au fost infecții importate. Numărul total de cazuri confirmate de Covid-19 în China se ridică acum la 90.671, în timp ce numărul morților rămâne neschimbat la 4.636, dintre care mulți erau rezidenți în Wuhan.

Ultima oră

Comentariul meu