sibieni indignați de tăierea copacilor din zona cireșica - ”o administrație de vis, tăiem tot ce este verde”

Sibienii sunt nemulțumiți de faptul că ai mulți copaci din zona  Cireșica sunt tăiați. Primăria Sibiu explică situația, spunând că zona este în proces de igienizare și reconfigurare, iar copacii care au fost tăiați erau slab dezvoltați.

Locuitorii din zona dintre Cimitir și strada Intrarea Siretului sunt indignați de faptul că administrația ”distruge” tot ce este verde și că mulți copaci au fost tăiați.

”Cei de la administrația cimitirelor taie copacii într-o veselie. La limita dintre cimitir și blocurile de pe Intrarea Siretului. O administrație de vis, tăiem tot ce este verde.”, spune un locuitor din zonă.

sibieni indignați de tăierea copacilor din zona cireșica - ”o administrație de vis, tăiem tot ce este verde”

Primăria: ”Se vor planta 80 de noi arbuști rășinoși veșnic verzi”

Reprezentanții administrației locale spun că în zona menționată se fac lucrări de reconfigurare și igienizare, iar cei trei copaci și câțiva arbuști tăiați vor fi înlocuiți cu alți 80 de arbuști noi.

”Din această zonă au fost recoltați trei copaci rău conformați și foarte slab dezvoltați și câțiva arbuști. În schimb, după igienizarea zonei și reamenajarea acesteia, se vor planta 80 de arbuști rășinoși veșnic verzi, cu o înălțime de 2,5 metri care vor crea o perdea verde de protecție și mult mai estetică decât amenajarea anterioară.”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Rușine să le fie! Faceți sesizări la Primărie, mergeți la Mediu, s-au dat avize de mediu cel puțin ciudate. Primaria spune că protejează nucii, teii și alte soiuri importante dar îi taie și pe aceștia. Tot ei spun că vor planta de 3 ori mai multi arbuști dar este foarte puțin spațiu pentru ei, substratul fiind de beton și nisip, nu se va prinde nimic acolo!! Nu poți să-mi spui că tai un copac de 30 de ani și că plantezi 3 bete, este absurd! Acei arbuști vor avea nevoie de 30 de ani ca sa dea același nivel de oxigen ca și cei tăiați. Mi-e greata de toți reprezentanții noștri din parlament, primărie sau administrație. Sunt toți niste corupți și incompetenti, dar o parte din vina o au votanții lor că i-au pus acolo!