sibiul lipsește din topul celor mai bune universități din lume - explicația ulbs: ’’nu am aplicat’’

România are două instituţii de învăţământ superior, în ultimul clasament al celor mai importante 1000 de universităţi din lume. Universitatea din Sibiu nu se numără printre ele.

Prima universitate românească din listă este „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, tocmai pe locul 871, urmată de Politehnica din București pe locul 891, apoi de Universitatea din București pe locul 1.010. Ultima universitate românească din listă, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Victor Babeș” din Timișoara, se clasează printre ultimele 100 din lume, fiind pe locul 1.928 din 2.000.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu nu s-a înscris în concurs

Universitatea din Sibiu nu se numără printre instituțiile de învățământ superior care au fost analizate pentru realizarea clasamentului. Reprezentanții universității explică de ce nu este inclusă în top.

”Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu nu este prezentă pentru că nu a aplicat. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu nu este prezentă în ranking-ul CWUR pentru că nu a aplicat la acest clasament. Strategia de afirmare internațională a ULBS din ultima vreme s-a concentrat către alte zone. De exemplu, un demers recent încununat de succes a fost ca ULBS să aibă un reprezentant în conducerea celei mai importante asociații universitare din Europa, European University Association (EUA). Unul dintre cadrele didactice titulare ale ULBS a fost ales de curând membru în Comitetul Director al Consiliului pentru Educație Doctorală al EUA.”, transmite purtătorul de cuvânt al ULBS Sibiu, Teodor Boantă.

ULBS pe locul 12 în topul universităților din România

Deși nu este inclusă în topul celor mai bune universități din lume, ”Universitatea ”Lucian Blaga” face parte din topul național, clasându-se pe ultimul loc, alături de alte nouă instituții.

Clasamentul poate fi văzut AICI

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Oare de ce? Ultimul loc? Si te mai miri ca pleaca tinerii absolventi de licee bune in alte centre din tara…Dezamagitor!