șase pacienți în stare gravă au fost vizitați de rude la spitalul județean
foto arhivă

Pacienți infectați cu coronavirus, aflați în stare foarte gravă, internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu pot fi vizitați de rude. Până în prezent, șapte aparținători au solicitat să își vadă apropiații.

Pacienții internați cu COVID-19 în stare gravă la SCJU Sibiu pot fi vizitați, din data de 22 aprilie, de către rude. Șapte cereri au fost depuse în acest sens, iar șase oameni au intrat în spital pentru a-și revedea oamenii dragi.

„Până în dimineața zilei de miercuri au avut loc șase vizite ale unor pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 și internați în spațiile modulare ATI-COVID, situația fiind în dinamică. Pe durata vizitei, aparținătorul este însoțit de personal medical. În total sunt șapte cereri aprobate”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Aparținătorii care vor să-și viziteze rudele aflate în stare gravă trebuie să completeze o cerere tip și o declarație pe proprie răspundere,.

DESCARCĂ AICI CEREREA TIP

DESCARCĂ AICI DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Aparținătorul sau reprezentantul legal care intră în spital pentru a vizita un pacient internat în compartimentul COVID-19 trebuie să știe că există riscul de a se infecta în urma acestei vizite. De asemenea, aparținătorul trebuie să se echipeze corespunzător pentru a minimiza riscul de infecție. O singură persoană poate intra la pacient și doar o singură dată, iar durata vizitei este de maxim 15 minute (incluzând echiparea și dezechiparea). Totodată, nu este permis accesul în incinta secției COVID-19 cu obiecte personale.

Ultima oră

Comentariul meu