la sibiu se pregătește un centru de vaccinare drive thru și maraton ca la timișoara
Foto Arhivă

Autoritățile sibiene au căzut de acord că și la Sibiu, pentru accelerarea procesului de vaccinare, este nevoie de organizarea unui centru drive thru, dar și de un maraton, după modelul celui organizat la Timișoara în acest final de săptămână. Discuțiile au depășit stadiul incipient, iar acum se caută cele mai bune locații și soluții pentru a găsi personalul medical dispus să participe la campanie.

Directorul DSP Sibiu, Daniel Chelcea, după cum declara și săptămâna trecută (CITEȘTE AICI DETALIILE), spune că în primul rând trebuie găsită locația potrivită pentru un centru de vaccinare drive thru. ”Miercuri o să merg la Deva pentru a vedea acolo exact cum s-au organizat și ce implică un astfel de centru. Și în funcție de asta să vedem și la Sibiu exact logistica de care avem nevoie și să ne hotărâm la un spațiu propice și la personal”, spune Daniel Chelcea. Lista cu locațiile potrivite s-a redus la două: parcarea din zona KFC a mall-ului Șelimbăr și parcarea de la Cazarma 90.

Maraton ca la Timișoara

S-au purtat discuții și despre organizarea unui maraton de vaccinare, după modelul celui de la Timișoara. ”Au fost discuții cu toate autoritățile implicate și toate au fost de acord că un astfel de eveniment ar fi benefic pentru Sibiu. Ideea este să vaccinăm mult și repede. Dar, la fel, trebuie să găsim locația bună, iar aici am avea nevoie de personal mai numeros. De aceea, una din locațiile avute în vedere este Facultatea de Medicină care are un hol generos. Sala Transilvania mai este o variantă”, spune Daniel Chelcea.

Pentru maratonul de vaccinare ar urma să fie organizate între 7 și 10 fluxuri, iar vaccinarea se va face cu Pfizer. Nu se știe o dată exactă, dar cu siguranță va fi la final de săptămână.

Pentru rapel, al doilea maraton va fi organizat la 21 de zile de la primul.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. De ce naiba sa concentrezi si mai multa lume in zona mall Selimbar cand ai la dispozitie platforma de 4 hectare de vis-a-vis de Transagape ce poate fi inchiriata de la proprietari pentru o scurta perioada de timp sau proprietarul sa fie scutit de ceva impozit daca o pune la dispozitie gratuit ? Chiar nu mai gandeste nimeni in conducerea Sibiului?