continental și takata încep vaccinarea în centre temporare amenajate chiar în fabrici

Campania de vaccinare a românilor trebuie să ia avânt, este concluzia la care au ajuns autoritățile naționale. Ca urmare, s-a luat decizia ca operatorii economici să își vaccineze angajații în centre de vaccinare temporare organizate la sediul firmelor. În Sibiu primii angajatori care vor începe vaccinarea de miercuri, 28 aprilie, sunt cei de la Continental și Takata.

Centrele de vaccinare care se deschid în cadrul fabricilor sau firmelor sunt centre temporare. Sunt destinate angajaților acelor operatori economici și familiilor acestora. În astfel de centre vaccinarea se face cu Pfizer.

Primii angajatori din județul Sibiu care vor deschide astfel de centre sunt cei de la Continental și Takata. ”Ei sunt cei care s-au organizat cel mai repede. Nu știu exact cifrele, dar mâine și poimâine, pentru fiecare locație sunt pe liste între 80 și 100 de persoane înscrise. Dar, discuțiile au început de câteva zile cu mulți angajatori din întreg județul. Ieri am discutat cu vreo 3, 4 angajatori, mâine voi discuta cu alți 5, 6. Interesul este mare și nu poate să fie decât benefic acest lucru”, spune Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.

Vaccinarea în aceste centre se face cu personalul medical care deservește dispensarele marilor angajatori. Cei care nu dispun de astfel de angajați vor colabora cu DSP-ul și se va apela la echipele mobile.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu