amendă usturătoare dată de apele române la turnu roșu - primăria făcea lucrări în albia oltului fără autorizație

O firmă care făcea săpături pe albia râului Olt, în zona localității Turnu Roșu, a fost amendată de Apele Române Sibiu. Lucrările au fost executate la cererea Primăriei, care însă nu avea avizul necesar pentru gospodărirea apelor.

La mijlocul lunii aprilie, în urma unei sesizări la Garda de Mediu Sibiu, o echipă de la Apele Române Sibiu a mers în control la Turnu Roșu. Aici, pe albia râului Olt, aveau loc lucrări de săpături și, de asemenea, se realiza și un drum de exploatare de aproximativ opt metri, necesar în realizarea sondajelor în brațul mort al Oltului.

În urma celor constatate la fața locului, Apele Române Sibiu au aplicat o amendă în valoare de 35.000 de lei operatorului economic care realiza lucrările. Execuția acestora a avut loc însă la solicitarea Primăriei Turnu Roșu, care la acea dată, și anume 12 aprilie, nu deținea avizul necesar gospodăririi apelor.

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți (n.red.: 27 aprilie), s-au adus în discuție cele petrecute la Turnu Roșu la mijlocul lunii aprilie și, potrivit unei sesizări, s-a semnalat faptul că și în prezent un excavator se află pe albia râului, în ciuda amenzii aplicate. Garda de Mediu și Apele Române Sibiu, la cererea Prefectului Mircea Crețu, s-au deplasat în teren pentru a vedea dacă cele sesizate se confirmă.

amendă usturătoare dată de apele române la turnu roșu - primăria făcea lucrări în albia oltului fără autorizație

„Suntem la fața locului, nu este niciun excavator în zonă, nici în brațul mort, nici în albia râului Olt, astfel că cele sesizate nu se confirmă. În data de 12 aprilie, atunci când am venit în control, am aplicat o sancțiune. Acum însă nu este nimic la fața locului”, au declarat reprezentanți ai Apelor Române Sibiu pentru Ora de Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Acolo se excava in draci si anul trecut pe vremea asta. La cati bani au facut baietii, amenda aia e o gluma proasta!