video - foto focar de infecție lângă avantgarden - sute de piei și organe de oi aruncate pe câmp

Faptul că se apropie Sărbătorile de Paște se vede și se simte pe terenul din spatele complexului Avantgarden. Peste 200 de piei de oi au fost aruncate pe câmp de necunoscuți. Mirosul este insuportabil, iar locul reprezintă un focar de infecție. Autoritățile sibiene s-au sesizat și încearcă să i găsească pe cei care le-au aruncat acolo.

Cei care au aruncat pieile de oi și organele în plin câmp probabil că au vândut animalele unor sibieni de bună credință, care pregătesc masa de Paști. Doar că, dacă animalele ar fi fost tăiate în abatoare autorizate, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

YouTube video

Dovadă stă și faptul că reprezentanții instituțiilor sibiene care au mers la fața locului nu au găsit niciun crotaliu de identificare. ”Am fost acolo, am căutat cu colegii mei crotalii, m-car unul să fi găsit și care să ne conducă pe o pistă. Dar, nu am găsit nimic. Este un focar de infecție, am făcut o sesizare de urgență către Primăria Șelimbăr pentru a curăța locul. Ne-au asigurat că până la finalul zilei de luni vor curăța locul”, spune Constantin Dragomir, comisar al Gărzii de Mediu Sibiu.

video - foto focar de infecție lângă avantgarden - sute de piei și organe de oi aruncate pe câmp video - foto focar de infecție lângă avantgarden - sute de piei și organe de oi aruncate pe câmp video - foto focar de infecție lângă avantgarden - sute de piei și organe de oi aruncate pe câmp video - foto focar de infecție lângă avantgarden - sute de piei și organe de oi aruncate pe câmp

Acesta spune că acum, provocarea este de a identifica persoanele sau persoana care a aruncat pieile acolo. ”Din moment ce nu am găsit niciun crotaliu va fi dificil. Dar, poate cei de la DSV sau poliția din Șelimbăr să poată găsi o pistă. Amenda pentru astfel de cazuri este între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice până la 40.000 de lei. În această cauză se poate da maxim”, spune Constantin Dragomir.

video - foto focar de infecție lângă avantgarden - sute de piei și organe de oi aruncate pe câmp video - foto focar de infecție lângă avantgarden - sute de piei și organe de oi aruncate pe câmp video - foto focar de infecție lângă avantgarden - sute de piei și organe de oi aruncate pe câmp

Și cei de la Direcția Sanitar Veterinară Sibiu au început o anchetă. ”Și colegii mei au fost la fața locului. Căutăm și noi crotalii pentru a încerca să identificăm proveniența animalelor. La rândul nostru am anunțat Primăria Șelimbăr pentru a anunțat firma specializată să vină să ridice ce e acolo”, spune Șerban Țichindelean, directorul DSV Sibiu.

În cazul în care vor fi găsite persoanele sau persoana care a aruncat pieile pe câmp vor plăti și amenda și costurile pentru curățarea terenului.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu