traficanții de droguri arestați la sibiu au contestat măsura încarcerării preventive
Trei din cei 19 tineri reținuți în dosar

Nouăsprezece persoane au fost arestate preventiv, vineri, la Sibiu, în urma perchezițiilor de amploare ce au avut loc în cursul săptămânii trecute. Alți trei oameni au fost puși sub control judiciar în cel mai mare dosar de trafic de droguri din județ din ultimii ani. Aproape toți cei bănuiți că vindeau droguri de mare risc au contestat măsurile.

Polițiștii și procurorii sibieni au „spart” una din cele mai mari găști de traficanți de droguri din Sibiu din ultimii ani. În cursul dimineții de miercuri, 21 aprilie, s-au făcut 38 de percheziții în județul Sibiu, cele mai multe dintre ele în zona municipiilor Sibiu și Mediaș, iar în urma audierilor 19 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile și trei persoane au primit control judiciar pentru 60 de zile.

VEZI VIDEO ȘI DETALII DE LA DESCINDERI

Nu mai puțin 19 persoane, printre care și o femeie, dar și Roby din Terezian au primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Cu toții sunt încarcerați în arestul IPJ Sibiu și sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri. Unii dintre ei au și porecle, la fel cum se obișnuiește în Mafia italiană. Imediat după ce au fost arestați, aceștia au contestat măsura. Este vorba despre 17 contestații depuse, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată.

PORECLE CA ÎN MAFIA ITALIANĂ – VEZI AICI CUM ÎȘI ZICEAU TRAFICANȚII

Solomon Ilie, Oltean Dragoș Petru, Scarlat Carlos Daniel, Murășan Dan Andrei, Lascu Gheorghe Emanuel, Ilie Gheorghe, Apetrei Horia, Milkoș Dan, Iordache Andrei, Dușe Sorin Daniel, Mitrea Alexandru Nicolae, Ștefan Iosua Dan, Jasko Ervin Agoston, Dochia Mircea, Bogdan Bogdana Cecilia, Mărunțel Ilie Dumitru, Cristea Alexandru Bogdan au depus contestații în 23 aprilie, iar Vass Atilla Daniel în 22 aprilie.

Citește și: Odraslele unor afaceriști printre martori și suspecți

Roby din Terezian, capul grupării, nu a depus contestație

Avram Robert Gabriel, unul din inculpații din dosar, este cunoscut ca Roby din Terezian. Acesta este considerat a fi unul din liderii grupării destructurate miercuri. Deși se afla în închisoare, recent condamnat într-un alt dosar de trafic de droguri și încă judecat pentru omorul din septembrie, de pe strada Daliei, Roby a reușit să coordoneze una din cele mai mari rețele de trafic de droguri din Sibiul ultimilor ani. Încă de anul trecut se pare că anchetatorii știau despre activitatea lui Roby din pușcărie, pentru că acestuia i s-au respins mai multe cereri exact din această cauză: trafic sau consum de droguri în penitenciar. Acesta nu a depus contestație.

LA DESCINDERI POLIȚIȘTII AU GĂSIT ZECI DE MII DE EURO, ARME LETALE ȘI DROGURI  – Vezi DETALII!

Potrivit surselor Ora de Sibiu, se pare că zece dintre persoanele cercetate în acest dosar au fost eliberate după 24 de ore de stat în spatele gratiilor, asta după ce mandatele de reținere pentru 24 de ore au expirat. Judecătorii au emis mai apoi mandatele de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar persoanele bănuite au fost aduse din nou în arestul IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu