rețeaua electrică a spitalului județean sibiu modernizată pe bani europeni

De la începutul pandemiei, de când la Spitalul Județean Sibiu s-au folosit mai multe aparate care să îi țină în viață pe pacienții bolnavi de covid, rețeaua electrică a fost suprasolicitată. S-a identificat astfel necesitatea modernizării acesteia pentru a asigura alimentarea în condiții sigure a tuturor pavilioanelor spitalului. Pentru acest lucru Consiliul Județean a întocmit un proiect prin care speră să obțină fonduri europene necesare realizării lucrării.

Consilierii Județeni vor vota în ședința de la finalul acestei luni indicatorii tehnico economici pentru proiectul „Construire rețele exterioare de alimentare cu energie electrică la clădiri”.

Valoarea totală a investiției este de 7.953.120 lei (TVA inclus). Proiectul va fi înaintat pentru finanțare din bani europeni.

Mai exact, se dorește înlocuirea rețelei electrice din curtea Spitalului Județean Sibiu. ”Implementarea proiectului va duce la îmbunătățirea actului medical din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu prin asigurarea necesarului de energie electrică și a stabilității acesteia pentru toate clădirile aflate în incinta curții spitalului. Totodată, prin schimbarea rețelei electrice din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, va rezulta o creștere a stabilității și siguranței rețelei de alimentare cu energie electrică, evitându-se, astfel, posibile avarii și accidente”, se arată în motivarea proiectului.

Durata lucrărilor va fi e 12 luni de la data începerii acestora.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu