programul deniilor săptămânii mari la catedrala mitropolitană din sibiu

Deniile din ultima săptămână a Postului Mare sunt slujbele care au loc seara la ora 18.00. Aceste slujbe încep din seara Floriilor, până în Vinerea Mare, inclusiv

Prima denie a Săptămânii Mari din acest an la Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost oficiată duminică, 25 aprilie, de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, eclesiarhul Catedralei, protosinghelul Emilian Man, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu şi alţi slujitori ai sfintelor altare, conform mitropolia-ardealului.ro.

programul deniilor săptămânii mari la catedrala mitropolitană din sibiu

programul deniilor săptămânii mari la catedrala mitropolitană din sibiu

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza, iar la final corala a interpretat mai multe cântări specifice acestei perioade prepascale.

Deniile oficiate în serile din Săptămâna Mare sunt slujbele Utreniei de a doua zi şi sunt alcătuiri liturgice unice prin care sunt comemorate evenimentele răscumpărătoare şi mântuitoare pentru întreaga omenire din zilele Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos.

Ultima oră

Comentariul meu