video - klaus iohannis a mers cu bicicleta la cotroceni
Foto Agerpres

Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei vinerea Verde. A renunțat la mașină și a ajuns la Cotroceni cu bicicleta, chiar dacă în București a plouat de dimineață.

„Am venit cu bicicleta la birou pentru că vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună”, a spus Klaus Iohannis, după ce a ajuns la Palatul Cotroceni, scrie digi24.ro

El i-a îndemnat pe românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta sau transportul public sau chiar să meargă pe jos, pentru că „e sănătos”.

„Mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca atunci când mergi cu mașina personală”, a spus el.

Chiar dacă nu a avut parte de vreme bună, Iohannis a spus că „un pic de ploaie nu a dăunat nimănui”.

„O alternativă – aici și autoritățile au de lucru – e transportul în comun. Încercați să lăsați mașina acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai plăcută. Aduce și beneficii pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm puțin”, a adăugat Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu