recomandări de weekend – în muzeul în aer liber se gătesc bucate din pește ca în delta dunării

Weekend-ul vine cu vreme caldă la Sibiu. După mai multe zile mohorâte, într-un final, avem parte și de vreme frumoasă, care ne îmbie să petrecem timpul frumos și productiv

În acest sfârșit de săptămână sibienii au ocazia de a participa la mai multe evenimente frumoase, creative și utile.

Evenimente atractive la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului

În acest sfârșit de săptămână vor avea loc 5 evenimente, care fac parte din oferta culturală a Muzeului ASTRA pentru această perioadă specială. Mai multe detalii AICI.

1.Sărbătoarea Deltei, ediția a V-a

În cadrul acestui eveniment continuă activitatea de confecționat scule de pescuit pentru copii la Cherhanaua din Mahmudia, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aceasta va avea loc sâmbătă, între orele 14-16 și va reveni de luni, 26 aprilie și va continua până joi, 29 aprilie, în același interval orar. Cei interesați se pot programa la numărul de telefon 0740.708.214.

Stăm la masa de Florii cu lipovenii din Delta Dunării

De Florii, la lipovenii din Mila 23 se așterne iarbă prin biserică, iar în timpul liturghiei, într-un anumit moment, se stă în genunchi, cu fruntea aplecată pe iarbă. Porțile caselor sunt împodobite cu diverse crenguțe înverzite sau chiar cu flori. La Florii se gătește în special scrumbie, fie marinată, fie malasolcă, fie prăjită.

2. Despre albine și stupi – Animații și activități cu specific apicol

În weekend, va fi organizată o activitate apicolă de mentenanță, bazată pe însârmarea și lipirea fagurilor pe ramele apicole cu redresor la sursă de curent (demonstrativ). Se pot repeta, la cererea publicului, activitățile din primele zile ale săptămânii.

3. Bazar de primăvară organizat în colaborare cu Cercul de lucru manual al femeilor evanghelice din Turnișor/  Handarbeitskreis Neppendorf .

Dulcele landlerilor – Gugelhupf este o activitatea gastronomică. Aceasta se va desfășura sâmbătă, 24 aprilie, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să învețe cum se prepară acest desert chiar de la femeile din comunitatea landlerilor din Turnișor.

5. Mini-expoziție Formele folosite la prepararea Gugelhupf-ului

Piese reprezentative folosite la prepararea Gugelhupf-ului și regăsite în colecțiile Muzeului ASTRA vor face subiectul unei mini-expoziții organizate în camera cu boltă a gospodăriei din Șeica Mică.

Weekend de Florii cu cadouri mii – Arju Art- Mic Hub Creativ

Micul Hub Creativ din Sibiu este un loc in care puteți descoperi lucruri minunate, create cu mult suflet de artiști și artizani din România. Un loc în care periodic se vor desfășura diverse workshopuri creative și mici evenimente dedicate artei. Mai multe detalii AICI.

Pârtie Oncești

Deși vremea de afară începe să se încălzească, stratul de zăpadă de la Păltiniș este de 38 de centimetri, ceea ce permite iubitorilor sporturilor de iarnă să mai savureze ultimele clipe din acest sezon pe pârtie.

Ultima oră

Comentariul meu