poză cât o mie de cuvinte la spitalul tbc sibiu. medicii trecuți pe pomelnice

În ultima perioadă, medicii de la Spitalul Județean Sibiu au fost mai mult decât blamați, numiți chiar criminali. Încrederea în cei care erau acum un an numiți ”eroi” s-a dus o dată cu afirmațiile unei foste angajate ATI Covid. Prin extensie, și celelalte cadre medicale din spitalele sibiene s-ar încadra în aceeași categorie. Dar, o fotografie publicată pe pagina de Facebook a unei sibience vine să readucă încrederea că acești oameni au empatie, emoții și grijă pentru pacienți.

Fotografia publicată pe pagina de Facebook a sibiencei arată un cadru medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu care stă în genunchi la patul unei paciente. Pare că încearcă să îi facă o injecție în venă sau să îi pună o perfuzie. Probabil, pentru a găsi cel mai bun loc, s-a așezat în genunchi, pentru a vedea mai bine. Acest gest este unul plin de omenie și nicidecum de umilință, cum ar putea fi interpretat în alte condiții. Este un gest care arată empatia cadrelor medicale față de pacienții bolnavi de coronavirus și faptul că sunt dispuși să îi ajute în orice condiții.

poză cât o mie de cuvinte la spitalul tbc sibiu. medicii trecuți pe pomelnice
Foto Facebook pagina Maria Oltean

”O poză cât o mie! Mă înclin în fața sistemului, în fața personalului medical! Respect! Spitalul Pneumoftiziologie Sibiu” este comentariul care însoțește fotografia.

Pomelnic pentru medicii de la TBC

Eforturile medicilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie este recunoscut de foști pacienți. După ce aceștia au fost tratați de cadrele medicale de aici și au părăsit spitalul sănătoși, nu încetează să se gândească la cei care i-au ajutat. Le mulțumesc cum cred că le este mai de folos: îi pomenesc în rugăciuni și îi trec pe pomelnic, la Biserică.

poză cât o mie de cuvinte la spitalul tbc sibiu. medicii trecuți pe pomelnice

Fotografia a fost postată chiar pe pagina de Facebook a Spitalului, alături de comentariul: ”Un gest de recunoștință emoționant, al unui fost pacient al spitalului nostru. În Catedrală, un om scrie un pomelnic. Cuvântul „spitalul” atrage atenția și apoi se ivește gândul bun, de prețuire, în care cuprinde „tot Spitalul TBC Sibiu” Motivează simplu: „Eu nu uit să îi duc în fața lui Dumnezeu pe binefăcătorii mei!” Mulțumim comunității sibiene care apreciază eforturile pe care personalul spitalului nostru le face în scopul redobândirii sănătății populației!”

Ultima oră

Comentariul meu