campanie de donații pentru neonatologia din sibiu – este nevoie de un sistem de monitorizare a nou născuților din incubatoare

Maternitatea din Sibiu, prin Secția de Neonatologie, este cunoscută în toată țara. Dedicarea medicilor de aici și lupta lor pentru a ține în viață fiecare prematur au nevoie însă de ajutor. De-a lungul timpului, datorită campaniilor de strângere de fonduri s-au achiziționat incubatoare și aparate care ajută la supraviețuirea micuților. Acum însă, munca medicilor de aici ar fi mult ajutată de un sistem de avertizare și monitorizare. Mare nevoie este și de o ambulanță neonatală care ar asigura transportul prematurilor către spitalul din Sibiu sau din Sibiu către o altă unitate sanitară.

Din această nevoie de a dota Secția Neonatală din Sibiu s-a născut campania #MamaEAici inițiată de Asociația La primul bebe 

”Chiar acum, când puiul tău este în siguranță lângă tine, mii de mame încă nu știu cum se simte pielea bebelușului lângă a lor. Iar bebelușii nu știu cum se simte mângâierea mamei lor, căldura corpului ei și nu i-au auzit încă vocea. Le lipsesc singurele lucruri care le aduc liniște și siguranță. Nașterile premature și nașterile copiilor care au nevoie de terapie intensivă imediat după ce sosesc pe lume, sunt în număr atât de mare în țara noastră, încât aproape că nu avem nevoie de studii și de cifre care să ne reconfirme asta”, este doar o părticică din postarea prin care campania își propune să adune aproximativ 450.000 de euro.

Pentru că Maternitatea din Sibiu este o maternitate de grad 3, adică o maternitate unde sunt direcționate nașterile premature, aparatură performantă care să vină în ajutorul priceperii medicilor este obligatorie. O parte din acești bani, adică 250.000 de euro costă doar sistemul de monitorizare. Cu ajutorul acestuia medicii sunt avertizați promt dacă intervine o schimbare în starea prematurilor. Sistemul ar veni și în ajutorul mamelor care își vor putea vedea copilașii chiar dacă nu vor fi în aceeași încăpere.

campanie de donații pentru neonatologia din sibiu – este nevoie de un sistem de monitorizare a nou născuților din incubatoare

O ambulanță neonatală, dotată cu aparatură specială pentru prematuri ar urma să fie cumpărată la licitație, astfel că prețul ar putea varia între 200.000 și 250.000 de euro. Acum, transportul prematurilor se face cu ambulanțe SMURD sau SAJ, dar acestea nu sunt dotate pentru micuții pacienți.

La Secția de Neonatologie Sibiu, pe secția de ATI sunt 10 locuri. În cazuri extreme, când micuții au nevoie urgentă de ajutor, medicii mai pot face loc pentru maxim 2 copii. Perioada pe care micuții o petrec aici poate varia de la o săptămână la un an, atât cât a fost tratat un prematur.

Concret, la această campanie se poate participa în următoarele moduri:

1.           Direct prin donație în contul Asociației La Primul Bebe: RO59BACX0000001090724000, deschis la UniCredit Bank – campania #MamaEAici.

2.           Indirect – prin donarea de articole sau prestarea unor servicii care se pot vinde în cadrul unor licitații deschise pe grupul de Facebook “La Primul Bebe”, urmând ca fondurile provenite din vânzarea acestora să fie încasate în contul asociației și direcționate către această campanie.

Vă transmit mai jos linkurile către campania desfășurată, care conțin atât detalii cu privire la obiectivele campaniei, cât și detalii cu privire la modalitățile prin care se poate sprijini demersul nostru. 

Vă stau la dispoziție pentru orice întrebări veți avea cu privire la această campanie.

1.       Link Baby Care Sibiu – #MamaEAici

https://www.facebook.com/ BabyCareSibiu/posts/ 1859020360929773

2.       Link La Primul Bebe – #MamaEAici

 

Ultima oră

Comentariul meu