prima decizie a ministrului sănătății - ”vom facilita vaccinarea de către medicii de familie”

Una din primele decizii pe care le ia noul Ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, este facilitarea vaccinării prin medicii de familie. Noul ministru a mai spus că în mandatul său se va concentra pe trei amri direcții.

„Este nevoie să ne străduim să ajungem cu vaccinurile în acele locuri şi la acei oameni la care nu au reuşit să ajungem până acum. Medicii de familie sunt cei care au dovedit la campaniile anterioare că o strategie care să aducă vaccinurile cât mai aproape de comunitate este câştigătoare. Vom transmite Guvernului pentru următoarea şedinţă o ordonanţă de de urgenţă prin care să facilităm vaccinarea la nivelul cabinetului medicului de familie. Toate resursele posibile trebuie folosite în următoarele luni pentru a ajunge la imunizarea cetăţenilor pentru că doar aşa va scădea numărul de oameni care au nevoie de îngrijire medicală”, a spus ministrul.

“Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorități. În primul rând, atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate. Am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească În al doilea rând, creșterea accesului la servicii medicale de bază. Am prevăzut investiții de 330 de milioane de euro în asistența prespitalicească, cabinete ale medicilor de familie și caravane medicale În al treilea rând, reforma managementului spitalelor, avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere. Competența în funcții de conducere este o necesitate, nu un moft”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Ultima oră

Comentariul meu