cel mai mare dosar de trafic de droguri din ultimii ani de la sibiu - odraslele unor afaceriști printre martori și suspecți
FOTO arhivă

Zeci de persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc au fost trezite din somn de mascați miercuri dimineața. Aceștia au descins la locuințele lor de pe raza județului Sibiu și le-au dus la audieri.

Treizeci și opt de persoane din județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila au fost luate din pat de mascați miercuri, începând cu ora 6 dimineața. Toate sunt bănuite de trafic de droguri de mare risc. Cei mai mulți dintre suspecți sunt din municipiile Sibiu și Mediaș, dar și din localitățile sibiene învecinate. Una dintre percheziții a avut loc în închisoare, în județul Alba, acolo unde o persoană își continua „afacerea” cu droguri din spatele gratiilor.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost puse în aplicare 31 de mandate de aducere. De asemenea, peste 160 de persoane, în calitate de martori, urmează să fie audiate. Printre consumatori se numără și odraslele unor cunoscuți afaceriști din Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Zeci de percheziții la Sibiu – Traficanți de droguri săltați de mascați – Au fost găsite arme, bani și cannabis

Potrivit surselor Ora de Sibiu, până în acest moment, nicio persoană nu a fost reținută, iar cercetările continuă.

Activitățile beneficiază de sprijinul colegilor specializați în combaterea criminalității organizate din Alba-Iulia, Hunedoara, Cluj-Napoca, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Brașov, precum și al jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și structurilor teritoriale ale S.A.S., sub coordonarea S.I.A.S.. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acesta este cel mai amplu dosar de trafic de droguri din ultimii ani din Sibiu.

Cultură de cannabis, arme și 35.000 de euro

La casele traficanților de droguri, au fost descoperite și ridicate mai multe arme, o cultură indoor cu 19 plante de cannabis, plicuri cu substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, 35.000 de euro, dar și alte bunuri.

Se pare că gruparea organizată și-a început activitatea la începutul anului 2020. Drogurile erau vândute în județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, iar membrii acesteia ar fi desfășurat, în mod coordonat, activități de procurare, transport, deținere și comercializare către consumatori a unor droguri de risc (cannabis), sau substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Ultima oră

Comentariul meu