tursib, bun de plată 60.000 de lei către foștii manageri pentru că nu și-au luat concediu
FOTO arhivă

Peste 60.000 de lei vor intra în buzunarele foștilor manageri ai companiei Tursib pentru zilele de concediu neefectuate. Mandatele directorului general, Dan Căprariu, și directorului tehnic, Eugen Zeno Sârbu, au expirat la mijlocul lunii februarie.

Compania Tursib trebuie să plătească câte 30.000 de lei celor doi foști directori, care în ultimul an și jumătate nu și-au luat concediu. Consilierul local din partea USR PLUS, Diana Mureșan, a făcut publică, pe pagina sa de Facebook, această situație.

„Cei care lucrați în privat știți cu siguranță cum conducerea firmei pentru care lucrați este foarte atentă la zilele de concediu. La Tursib studiind bugetul pe anul acesta, am descoperit că atât directorul tehnic cât și cel general au acumulat fiecare în ultimul an și jumătate 45 de zile de concediu neefectuate. Contractele de mandat au expirat, iar astfel Tursib va plăti pentru fiecare 30.300 de lei pentru concediul neefectuat”, scrie Diana Mureșan.

Potrivit consilierului local, plata celor doi foști manageri nu este ilegală, însă redă faptul că managementul este unul defectuos. „Când am cerut detalii despre această situație în ședința AGA (Adunarea Generală a Acționarilor) Tursib de azi am primit ca răspuns că nu e nimic ilegal. Nu, nu este ilegal, dar e un semn de management defectuos. Și vorbim de bani publici, nu de banii din propriul portofel”, scrie Mureșan.

În luna februarie, mandatele directorului general și al directorului tehnic au expirat, astfel că a fost organizat un concurs pentru ocuparea celor două poziții. Dan Căprariu, fostul director general, s-a retras ulterior din cursă, astfel că situația a necesitat reluarea concursului. Până ce noii directori vor fi desemnați, la cârmă rămâne Eugen Zeno Sârbu, pentru postul director general/tehnic provizoriu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Furt din banii publici , iar se doarme la Primăria Sibiu, pe când firmele din zona industriala Vest Sibiu și-au trimis obligat în concediu pe anul asta angajații , iar de luni 19.04. 2021 în șomaj.