investiții de 13 milioane lei la școala 22 - va avea și un bazin de recuperare
Școala 22 va fi extinsă și modernizată

Copiii cu dizabilități din Sibiu învață acum la școala specială de pe strada Filarmonicii. Clădirea este una foarte veche care nu mai oferă condițiile optime pentru desfășurarea cursurilor. Consiliul Județean, care are în administrare școala și care este proprietarul clădirii, a luat decizia de relocare a elevilor. Se vor muta șa școala nr. 22 din incinta Spitalului de Psihiatrie. Clădirea va fi extinsă, renovată și dotată.

”Clădirea de pe strada Filarmonicii este construită în 1900 și este monument istoric. Nu poate fi accesibilizată cu rampe pentru persoanele cu handicap locomotor, nu poate fi instalat un lift. Sălile sunt întunecoase, curtea foarte mică. Spațiul a devenit insuficient, nu se pot organiza cabinetele de care e nevoie. Cabinele de toaletă sunt puține raportat la numărul de elevi. În mare, este vorba despre faptul că aici nu mai sunt întrunite condițiile necesare și a devenit de ceva vreme foarte clar că trebuie găsită o soluție. Așa am întocmit proiectul pentru accesarea de fonduri, iar acum suntem în faza în care semnăm contractul”, spune Oana Popa, director executiv Directia Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu

Investiția se ridică la peste 13 milioane de lei. Banii au fost obținuți prin Programul Operațional Regional, deci sunt sume nerambursabile. Clădirii actuale a școlii 22 i se vor adăuga altele noi, construite de la zero. Într-una dintre acestea va funcționa sala de sport.

Clădirile vor fi moderne și vor asigura copiilor toate condițiile necesare desfășurării actului educațional. Sunt proiectate 15 săli de clasă pentru elevii cu deficiențe severe și cel puțin 14 săli pentru cei cu deficiențe medii sau ușoare. Vor fi amenajate birouri, cancelarie, cabinete medicale, de kinetoterapie, o sală senzorială și una de time-out. O parte din bani vor fi folosiți pentru amenajarea unui bazin de recuperare.

Reprezentanții Consiliului Județean spun că lucrările ar trebui finalizate până în decembrie 2023. Atunci, la școala nr 22 se vor muta cei 258 de elevi care au nevoie de învățământ special. Acum ei învață în clădirea de pe strada Filarmonicii. clădirea este proprietatea Consiliului Județean Sibiu, dar președintele Daniela Cîmpean spune că încă nu s-a stabilit ce va întâmpla acolo după plecarea copiilor.

 

Ultima oră

Comentariul meu