incendiu la spitalul de psihiatrie din slatina - zeci de oameni evacuați
Sursa: G4Media

Circa 40 de pacienți internați la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina au fost evacuați, miercuri, din cauza unui incendiu izbucnit în clădire. Se pare că focul a fost pus intenționat de către un pacient aflat în sevraj, scrie Mediafax.

Incendiul s-a produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Focul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivelul parterului și la etajul întâi.

Surse din interiorul spitalului au declarat, pentru MEDIAFAX, că se pare că focul ar fi fost pus de un pacient.

Clădirea în care funcționează Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina nu este în afara permiterului unde funcționează celelalte secții. Clădirea a fost modernizată de curând și are toate avizele.

La nivelul Spitalului s-a luat decizia ca personalul care intra în tura de după-amiază să vină la spital pentru a asigura asistența medicală în caz de nevoie. Până la ora transmiterii știrii, pompierii au evacuat 36 de pacienți, dintre care șase au suferit intoxicații cu fum.

Directorul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Dan Stana, a declarat, miercuri, că secția de Psihiatrie unde a izbucnit incendiul este la o distanță considerabilă față de incinta spitalului și a izbucnit la parter, unde era izolat un pacient în sevraj.

„Am avut un incendiu într-un izolator. A fost un pacient care intrase în sevraj și care a fost izolat în această încăpere și se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienții au fost evacuați în timp record, nu avem victime. Șase dintre pacienți au avut intoxicații ușoare și au fost transferați la UPU. (…) Pacientul care provocat incendiul este printre cei intoxicați”, a spus Dan Stana.

Acesta a mai spus că este posibil ca cineva să îi fi aruncat acestuia un chibrit sau o brichetă, acest lucru urmând să fie verificat.

Ultima oră

Comentariul meu