daniela cîmpean - ”proiectul drumului sibiu cisnădie e cel mai greu”

Finalizarea lucrărilor la drumul ce leagă Sibiul de Cisnădie are termen pentru luna noiembrie a acestui an. Se va ajunge aici după ani în care s-a discutat despre lărgirea drumului, s-au căutat soluții și s-au purtat discuții. Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, spune că acesta este cel mai greu proiect din cauza numeroaselor piedici pe care le-a întâmpinat.

”S-au constatat tot felul de întabulări greșite, încălcări de proprietate, împrejmuiri făcute până în buza drumului, tot felul de situații juridice foarte complicate. Până la urmă sa-u descâlcit toate, dar au luat foarte mult timp”, spune Daniela Cîmpean.

La termenul prelungit de începere și finalizare a lucrărilor de lărgire a drumului au contribuit și exproprierile care până la urmă nu s-au făcut după planul inițial. din cauza reclamațiilor venite din partea proprietarilor s-a redus culoarul de exproprieri, astfel că s-a renunțat la racordarea străzilor laterale care dau în DJ 106C. ”Și acest proces  a mers destul de greoi. Este vorba de peste 400 de persoane expropriate. s-a vorbit cu fiecare dintre ei, pentru că am vrut să ne asigurăm că toată lumea înțelege foarte bine motivul și faptul că ne dorim să aducem plus valoare calității vieții fiecăruia dintre cetățeni”, spune Daniela Cîmpean.

Un alt treilea motiv care a dus la întârzierea proiectului este apariției sensului giratoriu. ”Atunci când s-a făcut inițial proiectul Kaufland-ul nu era în discuție. A cumpărat terenul, se construiește,  a venit varianta giratoriului, a trebuit refăcut tot planul. Din nou, s-a întârziat. Dar, cu toate acestea, sperăm ca în noiembrie anul acesta lucrările să se finalizeze și traficul să fie mult mai bun”, spune Daniela Cîmpean.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Doamna Presedinte al Consiliului Judetean Sibiu drumul judetena 106C e un dezastru. Fludificam traficul dinspre cartier spre oras, dar din oras spre cartier tot aglomeratie va fi. In loc sa construim trei drumuri secundare pe doua benzi pe sens (prin padurea Dumbrava/drumul catre Avangarden/drumul catre troita DN1) traficul in zona era mult mai lejer. Dar na, daca nu ai cap au de picioare.

    1. Cum ti-ai dat seama ca o sa fie tot aglomerat dinspre sibiu inspre CA?
      Ai idee de ce e aglomerat acum? Daca nu ai, iti zic eu, pentru ca sunt 28 de strazi pe partea stanga si la fiecare masina care vrea sa faca stanga se face coloana in spatele lui. Cand o sa fie finalizate lucrarile o sa fie 2-3 sensuri giratorii, unde doar acolo ai voie sa intorci pentru a intra pe una din cele 28 de strazi, deci nu mai face nimeni stanga la fiecare straduta, deci nu o sa mai fie coloana.
      Dar na, daca nu esti atent la proiect, vai de picioare.