Efectele declarațiilor unei fosta asistente din cadrul ATI Covid din Sibiu, conform cărora în această secție pacienții sunt omorâți de către medici, se resimt profund în sistemul de sănătate sibian. Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, spune că cetățenii se tem de spital, de medicii de aici și mulți refuză internarea într-un loc ”în care se moare”. Din această cauză numărul cazurilor grave este tot mai mare, pentru că pacienții ajung să apeleze le medici pe ultima sută de metri.
”Situația de acum nu este una care ar trebui să fie într-o perioadă de criză, adică unitate și toată lumea să tragă în aceeași direcție”, spune Daniela Cîmpean. Despre situația infectărilor cu covid 19 la Sibiu, președintele CJ Spune că, din informările primite ”ne aflăm într-un platou cu foarte mici scăderi în ultimele două zile”.
Dar, în același timp, cazurile grave sunt tot mai multe. Asta se întâmplă din cauza faptului că pacienții rămân acasă chiar dacă li se agravează starea și ajung la spital când își dau seama că altă șansă nu mai au. ”Oamenii au încredere scăzută în medici și asta nu face bine nimănui. Acești oameni au fost mereu în linia întâi, au luptat cu un virus necunoscut de nimeni, au fost chiar în tranșee, e bun termenul. Au fost eroi, acum sunt măcelari. Acesta este efectul- scăderea încrederii în medici- creșterea numărului mare de cazuri grave. Este o situație profund dăunătoare”, spune Daniela Cîmpean.
Pacienți care refuză internarea
Daniela Cîmpean povestește că a fost martora unui caz în care o femeie infectată cu covid refuza să fie internată de teamă ca va ajunge într-un loc unde se moare. ”Eram în timpul unei vizite la spital, iar în curte, o femeie infectată, refuza să fie internată. fiul și încă cineva din familie încercau să o convingă, iar argumentul ei era că nu vrea să ajungă într-un loc de unde nu mai iese vie. Am încercat și eu să o conving, iar ulterior m-am interesat și am aflat că până la urmă se internase”, spune Daniela Cîmpean.
O altă situație este a unui pacient din Craiova care a ajuns pe ATI la Sibiu și care era nemulțumit că fusese adus într-un loc unde pacienții primesc tratamente greșite. ”Se întreba de ce din toată Oltenia a fost adus aici, unde nu va fi tratat cum trebuie. Cu greu s-a lăsat internat. A doua zi însă, mi s-a spus că și-a cerut scuze medicilor și asistentelor pentru că și-a dat seama că greșise și îi catalogase greșit, după ce citise prin ziare”
”Repet, oamenii trebuie să înțeleagă că medicii fac tot posibilul să îi ajute, iar faptul că la spital se ajunge târziu, iar numărul cazurilor grave este mai mare, nu face decât să pună presiune și mai mare pe medici, pentru că trebuie să acorde o și mai mare atenție pacienților în stare critică”, spune Daniela Cîmpean.
Românii nu au încredere în politicieni, nu în medici!
Doamna Campean e bine intenționată dar asta nu schimba faptul ca majoritatea medicilor sunt corupti. Povestea o doamna care a fost internată la spitalul judetean ca l-a auzit nu doar odata pe un doctor cum se rastea la asistenta „Astia de ce nu au murit? Ii ajutati sa isi arunce medicamentele?”. Din păcate (sau din fericire) lucrurile astea se aud. Si se aude si faptul ca cei care iau azitromicina, iv*mectina si aspirina scapa de boală. Si puteti sta linistita doamna Campean, medicii romani nu au fost niciodata eroi, ci doar șpăgari. Eroi ar fi fost daca salvau vieti gratuit, dar asa cu salariul 20 000 lei/luna, si toata ziua sa stai la cafea si pe facebook si sa nu vizitezi bolnavii… or fi si cativa de treaba dar sunt prea putini. Vreti sa stiti cine e erou? Asistenta aia care a spus ce se intampla acolo. Aia merita decorată pentru curajul de a se opune sistemului si domnilor doctori.