carnea de miel s-a scumpit la sibiu - prețurile încep de la 15 lei kilogramul
foto: arhivă

Mielul este unul dintre cele mai importante simboluri a Sărbătorilor Pascale, în special la români. Ca în fiecare an, în această perioadă oamenii caută cele mai bune oferte pentru carnea fragedă de miel.

Bucătăria românească se laudă cu bucate alese și preparate tradiționale inedite. Diversitatea este mare, dar de Paște, majoritatea românilor preferă să aibă la masă carne proaspătă de miel, gătită sub diverse aspecte. Fie că este vorba de ciorba de miel, friptură sau drob, important este ca preparatul să aibă la bază o carne sănătoasă și de calitate.

În acest an, prețurile pentru carnea de miel au crescut față de anii precedenți. În 2021, românii vor scoate din buzunar aproximativ 15 lei/kg pentru animalul viu și între 20 și 25 de lei/kg pentru animalul sacrificat.

”E foarte scumpă carnea anul acesta dar ce să facem, odată în an e Paștele. Ce fel de Paște este acela fără o fripturică de miel.”, spune sibianul Ioan.

Mai puțini sibieni vor cumpăra miel de Paște

În contextul epidemiologic actual, majoritatea persoanelor aleg să petreacă sărbătorile acasă, în sânul familiei. Drept urmare, mai puțini sibieni optează pentru carnea de miel la masa de sărbătoare.

”Nu vom cumpăra în acest an miel. Obișnuiam să mergem cu familia și prietenii, să ne adunăm mai mulți, să facem și un grătar, așa era frumos. Dar anul acesta vom sta doar acasă, în familie și nu are rost să cumpărăm.”, spune un cumpărător din Piața Cibin.

Sibienii pasionați de sport și de un stil de viață sănătos spun că nu au de gând să mănânce prea mult de sărbători, mai ales că sălile de fitness sunt închise.

”Vom încerca să ne respectăm alimentația corectă și să nu mâncăm prea mult că nici nu avem unde să facem sport.”, spune Florentina, o tânără din Sibiu.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Informați-vă mai bine înainte de a scrie un articol! Anul trecut carnea de miel a fost 25 lei kg în săptămâna mare . Deci care e scumpirea ?