câinele care a mușcat o fetiță la sibiu era lăsat de proprietar în grija iubitei – omul e plecat din țară
Sursa: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Proprietarul câinelui care a mușcat o fetiță în centrul Sibiului a fost identificat. Este vorba despre un bărbat de 29 ani din Vurpăr, dar care este plecat din țară, iar în ziua cu incidentul, câinele a ieșit la plimbare cu fiul vitreg al proprietarului, un adolescent în vârstă de 12 ani.

La data de 18 aprilie, la nivelul I.P.J. Sibiu a fost înregistrată o plângere prin care o femeie reclama faptul că fetița ei, în vârstă de 7 ani, pe care o însoțea pe strada Cetății din municipiul Sibiu în aceeași zi, în jurul orei 12,00, a fost atacată și mușcată în zona piciorului de un câine de talie mare, însoțit de către un minor.

Citiți și: Fetiță sfâșiată de un câine în centrul Sibiului – Părinții se revoltă: „A mușcat-o în patru locuri. Rănile sunt adânci”

În urma incidentului fetița a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale

”În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a deschis un dosar de cercetare penală in-rem privind săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau de deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, în conformitate cu prevederile articolului 12 din O.U.G. nr. 55/2002R privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi. La data de 20 aprilie, în urma verificărilor desfășurate cu sprijinul Poliției Locale Sibiu, s-a reușit identificarea proprietarului câinelui, un sibian în vârstă de 29 de ani, plecat din țară. De asemenea, s-a stabilit faptul că, în momentul producerii incidentului, câinele era însoțit de către un minor în vârstă de 12 ani, fiul vitreg al proprietarului, care fusese trimis să scoată câinele la plimbare de către mama sa, o sibiancă în vârstă de 32 de ani.”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Vedeți și: Proprietarul câinelui care a mușcat o fetiță pe strada Cetății, găsit de Poliție

După incident, câinele a fost încredințat unei familii de pe raza localității Vurpăr. Este vorba despre un câine metis (încrucișare între rasa Amstaff și rasa Pitbull), în vârstă de 7 luni.

Cercetările continuă la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii evenimentului. La finalul anchetei penale vor fi aplicate măsuri legale în consecință.

Ultima oră

Comentariul meu