tu știi cum se curăță corect covoarele din casa ta? află aici răspunsul!

Covorul reprezintă una dintre piesele decorative care aduc cele mai multe probleme atunci când îți cureți casa. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea dintre ele nu se pot introduce în mașina de spălat. 

Ele implică un proces de spălare specială, manuală adeseori, sau curățare chimică. De asemenea, curățarea frecventă este foarte importantă, deoarece acestea sunt o sursă de praf și de acarieni care se acumulează și care promovează alergiile.

Iată care sunt cele mai eficiente metode de a-ți curăța covoarele din casă rapid și sigur!

  • Sfaturi pentru covoarele foarte murdare

Pentru curățarea covoarelor foarte murdare, aspiratoarele și periile sunt adesea cele mai bune opțiuni. Cu toate acestea, bicarbonatul este ideal pentru igienizarea tuturor tipurilor de covoare, fără a deteriora țesăturile. Trebuie doar să îl amesteci cu puțină sare, să întinzi pulberea pe suprafața de tratat, să o lași să acționeze o oră și să îndepărtezi rămășițele cu un aspirator. Bicarbonatul de sodiu eliberează țesătura de praf și bacterii și îi îmbunătățește mirosul.

  • Utilizarea aparatului cu aburi

Aparatul de curățat cu aburi este o alternativă excelentă pentru îndepărtarea tuturor impurităților de pe numeroase tipuri de covoare. Această metodă simplă constă în trecerea aburului de două ori pe aceeași zonă, lăsând după suprafața să se usuce complet.

  • Îndepărtarea petelor

Apa fierbinte cu oțet este, de asemenea, foarte eficientă în îndepărtarea petelor de pe covoare. Pulverizează țesătura cu acest preparat și freacă suprafața umezită cu o perie deasă.

Pentru petele de ulei sau de grăsime, bicarbonatul de sodiu și amidonul de porumb sunt foarte eficiente. Presară puțin pe pată și lasă să acționeze aproximativ 30 de minute. Ulterior, aspiră covorul și freacă zona tratată cu o perie uscată.

Pentru petele de vin sau alte lichide, amestecă o lingură cu detergent de mașină de spălat vase și o cană de apă oxigenată și răspândește amestecul peste pată. Lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră și folosește o perie umedă pentru a freca ușor. Apoi, poți lăsa amestecul la uscat. 

  • Dezinfectarea covorului

Pentru o dezinfectare temeinică a covorului, ai întotdeauna opțiunea de a amesteca oțetul cu apă într-un raport de 1: 3. Înmoaie o perie în acest amestec și aplică-l peste suprafața covorului, în direcția firelor.

  • Înlocuirea covorului

De obicei, un covor trebuie să fie înlocuit o dată la 5-15 ani. Această perioadă variază în funcție de calitatea materialului sau de calitatea construcției sale, cât și în funcție de cât de frecvent este utilizat

Un covor care se află într-o zonă mai puțin folosită a casei, cum ar fi dormitoarele, poate dura mai mult decât covoarele din zonele intens frecventate, precum holurile și camerele de zi. Poți, de asemenea, să prelungești durata de viață a covorului curățându-l profesional din când în când. Pentru a te bucura de acest element decorativ cât mai mult timp, este bine să investești în produse de calitate. Pe piață există numeroase oferte de covoare la preț avantajos din care poți alege. Hornbach.ro îți oferă o gamă largă de astfel de ornamente, în diferite forme, materiale și culori, perfecte pentru orice stil de amenajare. 

Acestea fiind spuse, pentru a te proteja de bacteriile și acarienii care se ascund deseori în covoare, este bine să le cureți de cel puțin 2 ori pe an și să efectuezi o înlocuire a lor la fiecare 5-15 ani.

Ultima oră

Comentariul meu